457
Αλλο ένα μπαράζ αποκαλύψεων από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή τη φορά στον Πίτερ Σπίγκελ | InTime News

Οταν ο Βαρουφάκης δεν παραιτήθηκε

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2016, 20:25
Αλλο ένα μπαράζ αποκαλύψεων από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή τη φορά στον Πίτερ Σπίγκελ
|InTime News

Οταν ο Βαρουφάκης δεν παραιτήθηκε

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2016, 20:25

Για τον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ, τον επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας Financial Times στις Βρυξέλλες, η θυελλώδης παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών είχε κάτι από κινηματογραφική ταινία εν προόδω. Πέντε μήνες που λειτούργησαν σαν τρέιλερ της ταινίας που θα παιζόταν κάποια στιγμή σε αίθουσα των Βρυξελλών.

Παρά το γεγονός ότι μεταξύ τους είχε ξεσπάσει ένας αδιάπτωτος πόλεμος μέσω social media (ο ένας έστελνε ιοβόλα tweet στον άλλο), δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συναντηθούν στην Αθήνα και να τα πουν ενώπιος ενωπίω. Κάτι που έγινε και έτσι προέκυψε ένα γεύμα για δύο στο γνωστό ρεστοράν «17» που πέραν της γαστριμαργικής απόλαυσης περιλάμβανε και πολλές αποκαλύψεις από την πλευρά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στη μακρά συζήτηση των δύο ανδρών που δημοσίευσαν οι Financial Times, μαθαίνουμε καταρχάς ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσήλθε στο ραντεβού φορώντας ένα κόκκινο φουλάρι που ήταν τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του. Το δε μενού περιλάμβανε ψαρόσουπα, σολομό και γαρίδες. Ηπιαν, έφαγαν και εν συνεχεία ο κ. Βαρουφάκης ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι της διήγησης.

«Για μένα, όλα άλλαξαν όταν ο Πρωθυπουργός (συμφώνησε στους δύσκολους στόχους της διάσωσης τον Απρίλιο). Ακόμη κι αν ένωναν τις δυνάμεις τους ο θεός, οι άγγελοί του και οι θεοί του Ολύμπου, ούτε εκείνοι δεν θα τα κατάφερναν. Και όταν άκουσα το λόγο για τον οποίο το έκανε, δηλαδή ότι ήταν μέρος μιας υποτιθέμενης ανταλλαγής με την οποία θα εξασφάλιζε αυτή την αναδιάρθρωση χρέους, απλά για μένα ήταν εντελώς παράλογο».

Η επιστολή παραίτησης 

Τότε παραδέχεται πως είχε πράγματι συντάξει μια επιστολή παραίτησης αλλά αποφάσισε να μην τη δώσει στον Τσίπρα γιατί ήθελε να «του σταθεί» στο ναδίρ. Πότε ακριβώς έγραψε το γράμμα; «Στις 27 Απριλίου», απαντάει.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί τόση έχθρα εναντίον των Βρυξελλών, η απάντηση του κ. Βαρουφάκη είναι η εξής: «Γιατί τους ξεμπρόστιασα. Κοίτα Πίτερ, καταλαβαίνω ότι φοβόντουσαν. Γιατί τους χαρακτήρισα ανίκανους. Και ήταν ανίκανοι».

Ο καυγάς με τον Γερούν 

Οσο για το περιβόητο επεισόδιο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε: «Δεν ήταν ένα περιστατικό ανάμεσα σε μένα και τον Ντάισελμπλουμ. Ηταν ένα περιστατικό ανάμεσα στον Μοσκοβισί και τον Ντάισελμπλουμ» λέει. «Τον είδα (Μοσκοβισί) να εξευτελίζεται πλήρως μπροστά στα μάτια μου. Αυτό έγινε».

Ο Γιάννης Στουρνάρας 

Για τη σχέση του με τον Γιάννη Στουρνάρα που από στενά φιλική εξελίχθηκε σε έντονα ανταγωνιστική, ο πρώην υπουργός αναφέρει: «Τον συμπαθούσα. Βασικά, ήταν αμοιβαία η συμπάθεια, περάσαμε κάποιες καλές στιγμές μαζί, διακοπές και πολλά άλλα. Οι γυναίκες μας συμπαθούσαν η μία την άλλη. Δεν είπα ποτέ κάτι επικριτικό για τον Στουρνάρα, ποτέ».

Στο τέλος της συζήτησης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τις προοπτικές της νέας πολιτικής κίνησή του. «Κοίτα δεν έχω ιδέα που θα καταλήξει» απαντάει. «Πιθανότατα να αποτύχει, όπως συμβαίνει με ό,τι ξεκινάει με τις καλύτερες προθέσεις. Ας είμαστε ειλικρινείς για αυτό: η ζωή τελειώνει με το θάνατο. Το ξέρουμε. Αυτό δεν είναι λόγος για να μην ζήσουμε, σωστά;».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...