507
Νύχια μυτερά, διακοσμημένα με έντονα μεταλλικά στοιχεία | Mireya Acierto/Getty Images/Ideal Images

Μανικιούρ με τον τρόπο της Ιαπωνίας

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2016, 12:30
Νύχια μυτερά, διακοσμημένα με έντονα μεταλλικά στοιχεία
|Mireya Acierto/Getty Images/Ideal Images

Μανικιούρ με τον τρόπο της Ιαπωνίας

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2016, 12:30

Μία από τις τελευταίες τάσεις της μόδας στη διακόσμηση νυχιών -που εξελίσσεται σε αγαπημένο τρεντ που υιοθετούν όλο και περισσότερες fashionistas- είναι τα μυτερά νύχια καλυμμένα με σχέδια και κρυστάλλους. Τα νύχια γίνονται καμβάς για τις επίδοξες μανικιουρίστ που περιποιούνται τα άνω άκρα των τολμηρών κυριών που θέλουν να ξεχωρίσουν.

Η τάση με τα μυτερά νύχια ξεκίνησε με τη διάσημη τραγουδίστρια Λάνα Ντελ Ρέι να εμφανίζεται στο μουσικό της ντεμπούτο «Blue Jeans» με υπέρκομψα μακριά νύχια, εδραιώνοντας τη θέση της μεταξύ των γυναικών που καθορίζουν τις τάσεις της μόδας. Στην αρχή, τα μακριά μυτερά νύχια θεωρήθηκαν μια ξεπερασμένη τάση από την δεκαετία του ’80, αλλά ολοένα και περισσότερες σταρ της ποπ σκηνής προτίμησαν το συγκεκριμένο εκκεντρικό σχήμα νυχιών. Ακολούθησαν οι Ριάνα, Λέιντι Γκάγκα, Κέιτ Πέρι και Μαντόνα βάζοντας τις δικιές τους προσωπικές πινελιές στην τάση

riri2
Tο μακικιούρ της Ριάνα ολοκληρώνει τις προκλητικές εμφανίσεις της (@badgalriri/Instagram)
riri3
H Ριάνα συνδυάζει πολλές φορές τα μακριά νύχια με τατουάζ χένα. (@badgalriri/Instagram)

Η μόδα των μυτερών νυχιών έχει τις απαρχές της στην ιαπωνική κουλτούρα και τα μάνγκα, τις ιαπωνικές γελοιογραφίες προσαρμοσμένες στην ευρωπαϊκή αισθητική που δημιούργησαν τα γνωστά κινούμενα σχέδια με τα μεγάλα μάτια και τις ψιλόλιγνες φιγούρες. Οι ηρωίδες των ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων λάνσαραν τα μυτερά νύχια, που τις έκαναν να μοιάζουν περισσότερα ονειρικές, σχεδόν πλάσματα της φαντασίας.

7397942316_5ffed5c2df_o
Οι χαρακτήρες μάνγκα φημίζονται για τα μακριά τους νύχια (jawavs/Flickr)

Το εξεζητημένο μανικιούρ ξεκίνησε να εμφανίζεται στις αρχές του 1970, όταν κυκλοφόρησαν τα τεχνητά ακρυλικά νύχια. Το σκληρό υλικό ακολουθούσε την κυρτότητα του νυχιού και δημιουργούσε το εφέ του μυτερού νυχιού, που επανήλθε στη μόδα. Το 1980 διαδόθηκε η τάση με γοργούς ρυθμούς, όταν άνοιξε το πρώτο σαλόνι ομορφιάς στην Αμερική και πολλές κυρίες αποφάσιζαν να αφήσουν μακριά και «αιχμηρά» τα νύχια τους.

2016-01-11T043243Z_1431019085_GF20000090924_RTRMADP_3_FILM-GOLDENGLOBES
Η Lady Gaga επιλέγει πολλές φορές τα μυτερά νύχια, όπως και στην εμφάνιση της στις Χρυσές Σφαίρες (REUTERS/Lucy Nicholson)

Έπειτα, είδαμε το συγκεκριμένο μανικιούρ σε αρκετές πρωταγωνίστριες καθημερινών σειρών όπως του αγαπημένου αμερικανικού σίριαλ «Παντρεμένοι με παιδιά» του καναλιού Fox. H ηθοποιός, Κέιτι Σάγκαλ, που πρωταγωνιστούσε στη σειρά, επέλεγε συχνά τα μακριά νύχια, συνήθως έντονα κόκκινα, σφραγίζοντας την αισθητική των αρχών των ’90.

lovemarriagenails
Η Κέιτ Σαγκαλ και η τηλεοπτική της κόρη εμφανίστηκαν στη διάσημη σειρα «Παντρεμένοι με Παιδιά» με μυτερά νύχια με το ανάλογο φυσικό μήκος

Πλέον, η επαναφορά της συγκεκριμένης τάσης έχει αγαπηθεί από την αρχή. Περίτεχνα μικρά κοσμήματα, λαμπερά βερνίκια, περίεργες υφές και «ολόκληρες ιστορίες ξετυλίγονται» στα περιποιημένα άνω άκρα των γυναικών. Συνήθης επιλογή είναι εκείνη των μπεζ, του ματ ροζ χρώματος ή και του μαύρου που συνοδεύει το μυτερό σχήμα των νυχιών, μετριάζοντας το υπερβολικό μήκος του σχήματος. Διχρωμίες όπως μαύρο κόκκινο, αλλά και το κλασικό γαλλικό μανικιούρ το κάνουν να δείχνει κομψό και λιγότερο φανταχτερό.

Ίσως να μην είναι το πιο πιο βολικό και εύχρηστο μανικιούρ, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακό για ιδιαίτερες εμφανίσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...