310
|

Μπορεί να ξανανοίξει το Mega;

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 12:09

Μπορεί να ξανανοίξει το Mega;

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 12:09

Μετά την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, ήρθε η (προφορική) συμφωνία των μετόχων του Mega Channel με τις πιστώτριες τράπεζες. Και έτσι ανοίγει, αν όχι ο δρόμος, σίγουρα ένα παράθυρο για την υποβολή φακέλου από το αρχαιότερο ιδιωτικό δίκτυο εν όψει του σχετικού διαγωνισμού που διεξάγει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπό την εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Τη συμφωνία των μετόχων του καναλιού με τις τράπεζες γνωστοποίησε, σύμφωνα με το protothema.gr, ο ίδιος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ένας εκ των ιδιοκτητών, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Mega.

Για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα πρέπει να υπάρξει γραπτή απάντηση των τραπεζών και στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την υποβολή του φακέλου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, ο κ. Βαρδινογιάννης μετέφερε στους εκπροσώπους τους πως υπάρχει η πρόθεση για καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων και ενός επιπλέον μισθού.

Σήμερα το μεσημέρι, στις 13.30, έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Μega προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις. Εως τώρα το Mega εκπέμπει πρόγραμμα χωρίς όμως ειδησεογραφικό περιεχόμενο και τα όποια έσοδα πηγαίνουν για την αποπληρωμή των δανείων.

Για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κανονικής επαναλειτουργίας του καναλιού θα πρέπει να υπάρξει γραπτή απάντηση των τραπεζών που να επικυρώνει τη συμφωνία. Στη συνέχεια θα πρέπει τάχιστα να αρχίσει η διαδικασία τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων έτσι ώστε το Mega να προλάβει τις προθεσμίες προκειμένου να μπει στη διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Μία συμφωνία η οποία μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές, θα πρέπει να καθαρογραφεί ως τις 8 Δεκεμβρίου προκειμένου να εγκριθεί από τις ελεγκτικές επιτροπές. Θα ακολουθήσει η ίδρυση της νέας εταιρείας η οποία θα συγχωνευθεί με την Τηλέτυπος, προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Εν συνεχεία θα πρέπει να ετοιμαστεί ο φάκελος υποψηφιότητας ο οποίος θα πρέπει να υποβληθεί ως τις 11 Ιανουαρίου του 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...