402
Τσίπρας και Στουρνάρας στην τελευταία τους συνάντηση, πριν από 25 ολόκληρους μήνες. Εκτοτε οι σχέσεις Μαξίμου/ΣΥΡΙΖΑ με τον κεντρικό τραπεζίτη χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα | Menelaos Myrillas / SOOC

Και απειλές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα!

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2017, 09:10
Τσίπρας και Στουρνάρας στην τελευταία τους συνάντηση, πριν από 25 ολόκληρους μήνες. Εκτοτε οι σχέσεις Μαξίμου/ΣΥΡΙΖΑ με τον κεντρικό τραπεζίτη χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα
|Menelaos Myrillas / SOOC

Και απειλές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα!

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2017, 09:10

Αυτά όντως δεν έχουν ξαναγίνει. Ενα κυβερνών κόμμα ευρωπαϊκής χώρας να επιτίθεται δημοσίως και με απειλές κατά του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας. Εκτός βέβαια και αν έχουμε απολέσει εδώ και καιρό το δικαίωμα να αποκαλούμαστε «ευρωπαϊκή χώρα». Διότι πλέον η αντιπαράθεση του Μαξίμου με τον Γιάννη Στουρνάρα παίρνει διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον να απειλεί τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ότι θα «λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό». Να προετοιμαζόμαστε και για λαϊκά δικαστήρια;

Οι πιο ψύχραιμοι αναγνωρίζουν σε αυτήν την σπουδή των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών να επιτίθενται στον κ. Στουρνάρα ένα σχέδιο κατασκευής ενός «εσωτερικού εχθρού», ο οποίος θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για μετατόπιση των ευθυνών ενός ναυαγίου της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές αλλά και ένα σχήμα που θα χρησιμοποιηθεί σε πιθανές εκλογές. Αλλωστε ο κ. Στουρνάρας «ενοχλεί» το Μαξίμου με τις συχνές προειδοποιήσεις του για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης – σε αυτές τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη η κυβέρνηση διακρίνει «πολιτικές σκοπιμότητες».

Ομως σε κάθε περίπτωση η  επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ της Τρίτης ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας –ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή– με προφανή στόχο τον διοικητή μιας ανεξάρτητης αρχής όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, είναι σπάνιας έντασης και οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Μολονότι ο κ. Ρήγας δεν κατονομάζει τον διοικητή της ΤτΕ, με μια σκληρή ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook καταφέρεται κατά όλων όσοι διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών, και κυρίως της ΤτΕ, ζητώντας τους «να σταματήσουν να προκαλούν». Είναι προφανές ότι αναφέρεται στον κ. Στουρνάρα, άλλος δεν έχει «προκαλέσει» και άλλωστε τον έχει ήδη στοχοποιήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον καλούν στη Βουλή για δήθεν παράνομες προαγωγές στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Ρήγας έγραψε στο facebook:

«Στο όνομα της ανεξαρτησίας και του δημοσίου συμφέροντος δρούσαν επί χρόνια ανεξέλεγκτα και σήμερα δηλώνουν άγνοια για τα ξέφρενα πάρτυ των δανείων. Ολοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών και κυρίως της τράπεζας της Ελλάδας να σταματήσουν να προκαλούν και να προετοιμαστούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Το πάρτυ τελείωσε».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, «οι νέες επιθέσεις της κυβέρνησης κατά του επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος ενδέχεται να είναι μάλλον μη εποικοδομητικές για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, οι οποίες έχουν ούτως η άλλως καθυστερήσει. Διότι ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφόρηση ατόμων εκ των έσω, τυγχάνει της πλήρους κάλυψης του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...