326
| REUTERS/Ina Fassbender

Εκδήλωση της Αμερικανικής Σχολής / «Βήματα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2016, 17:51

Εκδήλωση της Αμερικανικής Σχολής / «Βήματα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2016, 17:51

Εξι χρόνια πέρασαν από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, οι κλυδωνισμοί της πολιτικής σκηνής συνεχίζονται έντονοι και φαίνεται πως ότι η χώρα έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει ως την έξοδο από την κρίση. Σίγουρα έχουν γίνει υπολογίσιμα βήματα μα είναι αναγκαίες τομές ουσιαστικές, τόσο για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, όσο και για να αναβαθμιστούν οι κοινωνικοί θεσμοί. Μοχλός όλων αυτών η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια. Στόχος, λοιπόν, και σκοπός του παραγωγικού ιστού της κοινωνίας να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερής και βιώσιμης.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, το London Business School Greek Alumni Association και το Stanford Club of Greece συνδιοργανώνουν στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση σχετικής θεματολογίας, που φέρει τον τίτλο «Breaking the Bottlenecks – Steps towards Sustainable Growth».

Η ενδιαφέρουσα συζήτηση θα διεξαχθεί στην αίθουσα Cotsen Hall της Σχολής. Η πρώτη ενότητα θα είναι αφιερωμένη στο διεθνές Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό γίγνεσθαι, με τοποθετήσεις της καθηγήτριας Αnat Admati του Stanford Graduate School of Business, των καθηγητών Richard Portes και Lucrezia Reichlin του London Business School, καθώς και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα έχει άξονες την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα και θα ακουστούν ομιλίες του του Προέδρου του Stanford Research Institute (SRI) και καθηγητή του Stanford Graduate School of Business Stephen Ciesinski, του καθηγητή Μιχάλη Ιακωβίδη του London Business School και του έλληνα επιχειρηματία στον χώρο της πληροφορικής, Γιώργου Γαζέπη.

Τελευταία μα όχι έσχατη η τρίτη ενότητα, με θέμα τη Δημόσια Πολιτική. Στο πλαίσιο αυτής θα τοποθετηθούν ο καθηγητής του London Business School Ηλίας Παπαϊωάννου, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας.

standford print ad
Ολοκλήρωση της εκδήλωσης με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

*Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

Δείτε εδώ τους ομιλητές του συνεδρίου, το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και τις διαθέσιμες θέσεις για κρατήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News