Στιγμιότυπο από υποδοχή προσφυγόπουλων σε σχολείο στην Αττική (φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Σάμος: Σε αποχή μαθητές για την άφιξη 14 προσφυγόπουλων σε σχολείο

Ο σύλλογος των γονέων όχι μόνο αποφάσισε να μην στείλει τα παιδιά στο σχολείο, αλλά καλεί και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δομής εκπαίδευσης
Protagon Team

Εν μέσω αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής αρχίζει σήμερα Τρίτη στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος της Σάμου η εκπαίδευση παιδιών προσφύγων, σκηνικό που -δυστυχώς- δεν βλέπουμε για πρώτη φορά.

Αφορμή για τις αντιδράσεις είναι η ύπαρξη της Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), η οποία θα φιλοξενεί 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ έχει αποφασίσει σε γενική συνέλευση την αποχή των παιδιών από σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου και έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Επιπλέον, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την Πέμπτη έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στην οποία καλούν όλους τους συλλόγους γονέων του νησιού.

Την ίδια ώρα η ΕΛΜΕ Σάμου κάλεσε τους φορείς του νησιού να υποδεχθούν στις 2:00 το μεσημέρι τα προσφυγόπουλα.

«Ξέρουμε ότι βασικό συστατικό στοιχείο της παιδείας είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών κι όχι η γκετοποίησή τους. Ξέρουμε ότι κανένα κτίριο -και μάλιστα υπερσύγχρονο- δεν πρόκειται να κατασκευαστεί αποκλειστικά για τα προσφυγόπουλα και ότι ο αποκλεισμός των παιδιών από τα υπάρχοντα σχολεία ισοδυναμεί με την απομόνωσή τους» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Σάμου.