181
Στιγμιότυπο από υποδοχή προσφυγόπουλων σε σχολείο στην Αττική (φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάμος: Σε αποχή μαθητές για την άφιξη 14 προσφυγόπουλων σε σχολείο

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 11:18
Στιγμιότυπο από υποδοχή προσφυγόπουλων σε σχολείο στην Αττική (φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάμος: Σε αποχή μαθητές για την άφιξη 14 προσφυγόπουλων σε σχολείο

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 11:18

Εν μέσω αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής αρχίζει σήμερα Τρίτη στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος της Σάμου η εκπαίδευση παιδιών προσφύγων, σκηνικό που -δυστυχώς- δεν βλέπουμε για πρώτη φορά.

Αφορμή για τις αντιδράσεις είναι η ύπαρξη της Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), η οποία θα φιλοξενεί 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ έχει αποφασίσει σε γενική συνέλευση την αποχή των παιδιών από σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου και έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Επιπλέον, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την Πέμπτη έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στην οποία καλούν όλους τους συλλόγους γονέων του νησιού.

Την ίδια ώρα η ΕΛΜΕ Σάμου κάλεσε τους φορείς του νησιού να υποδεχθούν στις 2:00 το μεσημέρι τα προσφυγόπουλα.

«Ξέρουμε ότι βασικό συστατικό στοιχείο της παιδείας είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών κι όχι η γκετοποίησή τους. Ξέρουμε ότι κανένα κτίριο -και μάλιστα υπερσύγχρονο- δεν πρόκειται να κατασκευαστεί αποκλειστικά για τα προσφυγόπουλα και ότι ο αποκλεισμός των παιδιών από τα υπάρχοντα σχολεία ισοδυναμεί με την απομόνωσή τους» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Σάμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...