Κάποιος από αυτήν την τριάδα των Τόρηδων ίσως αντικαταστήσει την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία: Μπόρις Τζόνσον (δεξιά), Μάικλ Γκόουβ (κέντρο), Τζέρεμι Χαντ | CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Οκτώ Τόρηδες ονειρεύονται την Ντάουνινγκ Στριτ 10

Καθώς η Τερέζα Μέι «μετρά ημέρες» στην πρωθυπουργία, πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες διεκδικούν τον θώκο της, αν και υστερούν σε «εκτόπισμα». Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Μάικλ Γκόουβ μάλλον έχουν τις περισσότερες πιθανότητες
Protagon Team

Πόλεμος μνηστήρων του πρωθυπουργικού θώκου ξέσπασε στους Τόρις. Τον πυροδότησε η απόφαση της Τερέζα Μέι να παραιτηθεί μόλις υπερψηφιστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων η συμφωνία του Brexit. Η συμφωνία καταψηφίστηκε και τρίτη φορά το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου και πλέον οι εξελίξεις είναι άδηλες, ωστόσο οι δεδηλωμένες φιλοδοξίες αναζωπυρώνονται στις κρίσεις και στα αδιέξοδα.

Οι πιθανοί διάδοχοι είναι οκτώ και έχουν ήδη ξεκινήσει την «προεκλογική εκστρατεία» τους μέσα στο κόμμα τους για κάθε ενδεχόμενο.

Οπως έγραφε η Corriere della Sera πριν από την ψηφοφορία της Παρασκευής, οι Συντηρητικοί θα έχουν επιλέξει νέο πρωθυπουργό στο τέλος του Μαΐου, και αυτός θα γίνει ο νέος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ 10 τον Ιούνιο.

Ο Ντόμινικ Ράαμπ (Twitter)
Ο Σατζίτ Τζαβίντ (EPA/ANDY RAIN)
H Αντρεα Ζάκλιν Λίντσομ (Twitter)
H Πενέλοπι Μέρι Μόρντον (Twitter)
Η Αμπερ Ραντ (REUTERS/Hannah Mckay)