Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εμβολιάστηκε την Τρίτη | Twitter/Nikos Dendias
Επικαιρότητα

Με μπλουζάκι της… Λίβερπουλ εμβολιάστηκε ο Νίκος Δένδιας

«Ευχαριστούμε τους δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο που εργάσθηκαν σκληρά για να μας προσφέρουν τη δυνατότητα για ελευθερία» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έκανε και μια ιδιαίτερη επιλογή για το τι θα φορέσει για την περίσταση
Protagon Team

Σταδιακά οι 45 κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι που έχει κριθεί αναγκαίο να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα κατά της Covid-19, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους, περνούν από τα νοσοκομεία-αναφοράς και λαμβάνουν την πρώτη δόση του σκευάσματος των Pfizer και BioNTech.

Ενας από αυτούς ήταν την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος σε ανάρτησή του, στο Twitter όχι μόνο ευχαρίστησε τους επιστήμονες που, όπως είπε, «εργάστηκαν σκληρά για να μας προσφέρουν τη δυνατότητα για ελευθερία», αλλά και δημοσίευσε μια φωτογραφία του.

Το ενδιαφέρον είναι ότι –μια που τα μπλουζάκια και τα φανελάκια των εμβολιασθέντων έχουν γίνει μέρος της δημόσιας συζήτησης– ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επέλεξε να φορέσει για την περίσταση ένα κοντομάνικο της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Λίβερπουλ. Η επιλογή δεν μπορεί να είναι τυχαία. Οσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι ο κ. Δένδιας είναι φανατικός οπαδός των «Κόκκινων» και δεν χάνει ευκαιρία να δει αγώνες τους.

«Σηκώνουμε μανίκια, κάνουμε το εμβόλιο, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, το ΕΣΥ, την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Ευχαριστούμε τους δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο που εργάσθηκαν σκληρά για να μας προσφέρουν τη δυνατότητα για ελευθερία από την Covid-19» ανέφερε κατά τα άλλα ο κ. Δένδιας.

Η σχέση του υπουργού Εξωτερικών με το ποδόσφαιρο είναι πάντως στενή. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που καλωσόριζε στο υπουργείο την ισπανίδα ομόλογό του Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, φορώντας μάσκα του Παναθηναϊκού (εδώ)!