Η Εφη Αχτσιόγλου στο... ακουστικό της | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Κάτι τρέχει με την Εφη (Αχτσιόγλου)

Τι σημαίνει η αντικατάστασή της ως εκπροσώπου Τύπου από τον Αλέξη Χαρίτση. Υπερπροβολή ή άμυνα οι λόγοι πίσω από την απόφαση Τσίπρα;
Protagon Team

Προεκλογικά λειτούργησε ως σωσίβια λέμβος για τον παραπαίοντα δημοσκοπικά Αλέξη Τσίπρα. Ηταν το φρέσκο, νεανικό πρόσωπο που ανέλαβε την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δύσκολη πορεία μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Κατά πολλούς η πρώην υπουργός Εργασίας έβγαλε εις πέρας με σχετική επιτυχία την αποστολή της, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να συγκρατήσει τα ποσοστά του και ο Αλέξης Τσίπρας να αυτοαναγορευθεί σε «ηγέτη» της Κεντροαριστεράς. Ολοι δηλαδή χαρούμενοι παρά την ηχηρή αποδοκιμασία των πολιτών στην κάλπη.

Αντί επιβράβευσης όμως, η κυρία Αχτσιόγλου είδε να χάνει την πάντα ισχυρή στα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέση της εκπροσώπου Τύπου και με απόφαση Τσίπρα αντικαταστάθηκε από τον Αλέξη Χαρίτση.

Το… χάπι χρυσώθηκε με την ανάθεση στην πρώην υπουργό του τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην επιτροπή παρακολούθησης κυβερνητικού έργου.

Οι εκδοχές και οι ερμηνείες για την αντικατάσταση Αχτσιόγλου πολλές και ποικίλες.

Η αλήθεια είναι ότι η υπερπροβολή της εσχάτως, με αποκορύφωμα την συνέντευξη – αποκάλυψη της σχέσης της με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στο Rise TV (περισσότερα εδώ), ενόχλησε πολλούς στην Κουμουνδούρου.

Αντίστοιχου ύφους ήταν και τα σχόλια που ακούστηκαν για την εμφάνισή της (φωτογραφία κάτω) στην πρώτη μετά την ήττα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (περισσότερα εδώ).

«Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται σαν να πηγαίνει διακοπές ενώ επίκειται μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση», έλεγαν με απορία κάποιοι.

«Γιατί, προεκλογικά το ίδιο δεν έκανε;» διερωτούνταν άλλοι στο ίδιο «πηγαδάκι» λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου.

«Καλή η τηλεόραση, αλλά πρέπει να λες και κάτι. Είδατε μήπως να κάνει, προεκλογικά, καμία συνέντευξη Τύπου, θεματική η εφ’ όλης της ύλης;», ήταν ένα ακόμη «βιτριολικό» σχόλιο για την πρώην πια εκπρόσωπο Τύπου.

Σύγκρουση σχολίων υπήρξε και για την παρουσία της κυρίας Αχτσιόγλου στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου: από τη μία για τα «χαμόγελα χαλαρότητος με τους αντιπάλους» και, από την άλλη, για το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και το ήθος που επέδειξε κατά την παράδοση των καθηκόντων της στον νέο υπουργό Γιάννη Βρούτση.

Αλλοι πάλι στάθηκαν στην  eye to eye χειραψία-πόστερ με την νέα υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου (φωτογραφία κάτω).

Κατά τον Ελεύθερο Τύπο (διαβάστε τη δική του εκδοχή εδώ), η απομάκρυνση Αχτσιόγλου ήταν απόφαση του ίδιου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Στην πραγματικότητα, λέει η εφημερίδα, είναι αποτέλεσμα έντονου παρασκηνίου που προηγήθηκε και το οποίο έχει τη βάση του σε εισηγήσεις κάποιων εκ των νέων στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα, στην εσωκομματική διαμάχη «προεδρικών»-« 53+» και στη… λυκοφιλία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στο δια ταύτα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανάγκη από μία Εφη Αχτσιόγλου προεκλογικά. Και αφού γλίτωσε την πλήρη κατάρρευση, ήταν βέβαιο πως δεν θα μπορούσε να αφήσει περισσότερον χώρο στην δυναμικά ανερχόμενη πρώην υπουργό που κάποιοι ήθελαν να φθάνει πολύ ψηλά στην κομματική ιεραρχία.

Διότι, σημειώνουν οι κυνικοί, ο «σωστός» επικεφαλής κόβει γρήγορα και έγκαιρα τον αέρα σε επίδοξους «σφετεριστές»…