Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κατερίνα Ακριβοπούλου: ο ένας αποχαιρέτησε, η άλλη βρέθηκε ένα βήμα πριν από την πόρτα της έξοδου και τελικά άλλαξε (πάλι) μόνο ώρα | CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Ισορροπίες ισχύος και (προεκλογικές) αλλαγές, ξανά, στο πρόγραμμα της ΕΡΤ

Το παρασκήνιο πίσω από τις αλλαγές επί αλλαγών σε πρόσωπα και πράγματα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Θυσία της ΕΡΤ στον βωμό του προεκλογικού αγώνα, «βλέπει» ακόμα και η φιλοκυβερνητική «Εφ.Συν.»
Protagon Team

Τα μπρα ντε φερ στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ συνεχίζονται αμείωτα. Δύο μόλις μήνες μετά το ντόμινο από τις σαρωτικές αλλαγές στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, ήρθαν και άλλες, προκαλώντας νέες ανακατατάξεις.

Τον «χορό» άνοιξε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ1, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αποχαιρέτησε την Παρασκευή (12/4) τους τηλεθεατές.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δημοσιογράφος είχε υποβάλει μία ημέρα νωρίτερα την παραίτησή του και απέμενε μόνο η ανακοίνωση της αποχώρησής του.

Οπως ανακοινώθηκε επισήμως, τη σκυτάλη της πρωινής ενημέρωσης από τη συχνότητα της ΕΡΤ παίρνουν οι Μάνος Νιφλής και Κώστας Αλατζάς (από Real FM και «Στο Κόκκινο» αντίστοιχα), με τη Βούλα Κεχαγιά και τον Κώστα Παπαχλιμίτζο στο σχολιασμό των ειδήσεων.

Γνώστες των τεκταινόμενων στην Αγία Παρασκευή ανέφεραν ότι το αντίο του κ. Παπαγιωτόπουλου από την πρωινή ζώνη αποτελεί πτυχή του ακήρυκτου πολέμου μεταξύ Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου για την τύχη της κρατικής τηλεόρασης. Στον κ. Παναγιωτόπουλο προτάθηκε να αναλάβει την απογευματινή ζώνη αλλά αρνήθηκε και έτσι αποχώρηση.

Την τύχη του κ. Παναγιωτόπουλου λίγο έλειψε να έχει και η Κατερίνα Ακριβοπούλου που είδε αρχικά την εκπομπή της «Δεύτερη Ματιά» να μετακινείται στη ζώνη πριν από το βραδινό δελτίο ειδήσεων και μετά από τέσσερις εβδομάδες να βρίσκεται ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου.

Τελικά οι ισορροπίες κρατήθηκαν και έπειτα από ένα μπαράζ (εναλλακτικών) προτάσεων προς τη δημοσιογράφο, η λύση βρέθηκε με πρόταση που της έγινε, σύμφωνα με το typologies.gr  για μεταμεσονύκτιο τοκ σόου!

Την ίδια στιγμή από τη διοίκηση ανακοινώθηκε ότι τη θέση της κυρίας Ακριβοπούλου και του συμπαρουσιαστή της, Σωτήρη Καψώχα, στο δίωρο 19:00 με 21:00, παίρνει ο Νίκος Μερτζάνης.

Και όλα αυτά με στόχο -όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ- «την ανανέωση του ενημερωτικού περιεχομένου της δημόσιας τηλεόρασης, πάντα στο πλαίσιο της παροχής αξιόπιστης και πλουραλιστικής ενημέρωσης»…

Ο μόνος που έμεινε σταθερός, ήταν ο Σεραφείμ Κοτρώτσος με την εκπομπή «Επόμενη ημέρα», όπως και η διάδοχος του υποψήφιου ευρωβουλευτή πια, Κώστα ΑρβανίτηΦωτεινή Λαμπρίδη (σύζυγος του   Στέλιου Κούλογλου) στην απογευματινή ζώνη.

Ο πόλεμος αυτός ισορροπιών και οι ενδοκυβερνητικοί διαγκωνισμοί, με τις αλλαγές επί αλλαγών σε πρόσωπα και πράγματα στο Ραδιομέγαρο, ήταν άλλωστε που προκάλεσαν πρόσφατα την αγανάκτηση της Ενωσης Εργαζομένων.

«Η ΕΡΤ γίνεται καθημερινά περίγελος της κοινωνίας», προειδοποιούσαν στη σχετική ανακοίνωση και περιέγραφαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες στην Αγ. Παρασκευή.

Αντιδράσεις για τον τραγέλαφο ανακατατάξεων που εκτυλίσσεται μεσούσης της τηλεοπτικής περιόδου, υπήρξαν όμως, ακόμα και από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, με την Εφημερίδα των Συντακτών να καταλήγει ευθέως στο συμπέρασμα ότι όλα γίνονται για προεκλογικούς λόγους.

«Το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο αν σκεφτούμε ότι ανέτρεψαν το πρόγραμμά τους στην ΕΡΤ και πριν από ένα δίμηνο περίπου με καταστροφικά για τις θεαματικότητες αποτελέσματα. Τώρα, έρχονται, να το αποτελειώσουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά  σε άρθρο του Δημήτρη Κανελλόπουλου υπό τον τίτλο «Η ΕΡΤ, θυσία, στο βωμό του προεκλογικού αγώνα»

«Αλήθεια», διερωτάται ο συντάκτης, «σε ποιο σοβαρό κανάλι του κόσμου διαφοροποιούν το πρόγραμμά τους τον Απρίλιο; Σε πιο νορμάλ κανάλι ζητούν -μεσούσης της σεζόν- στην πρωινή τους ζώνη να γίνει απογευματινή; Αδιανόητα πράγματα.

Εκτός και αν το ζήτημα είναι πολιτικό. Προεκλογικό. Αλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Τηλεοπτική (εξήγηση) σίγουρα όχι. Και επειδή χαζοί και άσχετοι δεν είναι, τουναντίον, το πράγμα κραυγάζει από μακριά πως θυσιάζουν την ΕΡΤ στο βωμό της (μικρο)πολιτικής».