625
Ανακατατάξεις στην ΕΡΤ: Επάνω η Ευγενία Πασχαλίδη, κάτω ο Σπύρος Χαριτάτος και η Κατερίνα Ακριβοπούλου | YouTube/CreativeProtagon

Το ντόμινο της ΕΡΤ με Ευγενία Πασχαλίδη, Σπύρο Χαριτάτο και Κατερίνα Ακριβοπούλου

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 12:25
Ανακατατάξεις στην ΕΡΤ: Επάνω η Ευγενία Πασχαλίδη, κάτω ο Σπύρος Χαριτάτος και η Κατερίνα Ακριβοπούλου
|YouTube/CreativeProtagon

Το ντόμινο της ΕΡΤ με Ευγενία Πασχαλίδη, Σπύρο Χαριτάτο και Κατερίνα Ακριβοπούλου

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 12:25

Η χρονολογική σειρά των ανακοινώσεων δεν έχει και τόσο σημασία, αλλά οι αλλαγές στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα τελευταία 24ωρα ήταν σαρωτικές.

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», η Ευγενία Πασχαλίδη (ευρύτερα γνωστή από το σύντομο πέρασμά της στην πασαρέλα, ως εστεμμένη «Μις Ελλάς» το 1992 και την παρουσίαση του καιρού στα δελτία του ΑΝΤ1)  ανέλαβε διευθύντρια ειδήσεων στη δημόσια τηλεόραση και πλέον φέρει τον μακρόσυρτο τίτλο: «Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Newsroom, της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε.».

Για το δελτίο καιρού και τη μυασθένεια gravis

«Εφυγα από εκεί γιατί γέρασα κι ο καιρός θέλει φρεσκάδα», είχε πει η ίδια η Ευγενία Πασχαλίδη, καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη το 2011 (δείτε τη ΕΔΩ), όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την σπάνια και χρόνια πάθηση που την έφερε ένα βήμα πριν από τον θάνατο.

«Από μωρό πάλευα με μια γενικευμένη αυτοανοσία, απλώς το Νοέμβριο του 2006 προέκυψε η μυασθένεια gravis, νευρολογική νόσος την οποία είχε και ο Ωνάσης… Είχα δυσκολίες στην αναπνοή, μετά παρέλυσαν τα χέρια και τα πόδια μου, είχα βλεφαρόπτωση και τα μάτια μου ήταν μόνιμα σαν νυσταγμένα. Πέρασα μια ολόκληρη περιπέτεια μέχρι να διαγνωσθεί η ασθένεια… Η νευρολόγος το διέγνωσε από το πρόσωπό μου, βλέποντας μόνο τα κλινικά συμπτώματα. Μου είπε κατευθείαν πως θα στείλει την εξέταση στο Παστέρ μιας και μόνο εκεί γίνεται η διάγνωση της νόσου», είχε διηγηθεί σε συνέντευξή της στο περιοδικό Life & Style.

«Φοβήθηκα πάρα πολύ, αλλά ακόμα περισσότερο φοβήθηκα όταν μπήκα να κάνω τη θωρακοτομή –όπου κυριολεκτικά με άνοιξαν στα δυο- για να μου αφαιρέσουν έναν αδένα. (…) Ήταν αμφίβολο αν θα έβγαινα ζωντανή. Με ρώτησε λοιπόν (ο γιατρός) αν θα ήθελα να χαιρετήσω τους συγγενείς μου. Ξέροντας πως στατιστικά υπήρχε μεγάλη περίπτωση να μην πετύχει η επέμβαση και να χρειαστεί να διασωληνωθώ , να πάω στην εντατική ή ακόμα και να «φύγω», ένιωσα τον απόλυτο φόβο. Πραγματικά δεν έχω φοβηθεί περισσότερο στη ζωή μου».

Η σχετική απόφαση υπογράφεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της δημόσιας τηλεόρασης, Ιωάννη Δρόσο.

Η εργασιακή της εμπειρία από την πολυετή απασχόλησή της σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τον χώρο της τηλεόρασης (και τελευταία στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ, ως αρχισυντάκτρια του δελτίου ειδήσεων) «κλείδωσε» την επιλογή της ως προϊστάμενη της νεοσύστατης Διεύθυνσης.

Από τους γνωρίζοντες τα της δημόσιας τηλεόρασης η αναβάθμιση Πασχαλίδη συνδέεται άμεσα με την  άφιξη του νέου διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Γιάννη Σμυρλάκη στο Ραδιομέγαρο.

To ντόμινο στην απογευματινή ζώνη

Οι αλλαγές όμως στο ενημερωτικό κομμάτι της δημόσιας τηλεόρασης, είχαν και συνέχεια.

Ετσι, από τις 11 Φεβρουαρίου ξεκινά νέα ενημερωτική εκπομπή με παρουσιαστή τον Σπύρο Χαριτάτο, που εν τω μεταξύ από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει και ρόλο συμβούλου του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Δρόσου.

Η νέα εκπομπή του κ. Χαριτάτου θα βγαίνει «στον αέρα» στις 13:00 και θα έχει διάρκεια δύο ώρες, δίνοντας πάσα στο δελτίο ειδήσεων στις 15.00. Κατά πληροφορίες θα εστιάζει σε προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως άλλωστε έκανε ο δημοσιογράφος και στην εκπομπή που παρουσίαζε παλαιότερα μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, μαζί με τον (νυν αντιπεριφερειάρχη) Γιώργο Καραμέρο.

Η έλευση Χαριτάτου φέρνει όμως ντόμινο και για τις υπόλοιπες εκπομπές της απογευματινής ζώνης της ΕΡΤ.

Η «Αλλη Διάσταση» του Κώστα Αρβανίτη, με τα χαρακτηριστικά κοντινά στα πρόσωπα των καλεσμένων του, πάει στις 16.00 και αναλαμβάνει το δίωρο μέχρι το δελτίο ειδήσεων στις 18.00.

Από κει τη σκυτάλη θα παίρνει η Κατερίνα Ακριβοπουλου με τους Σωτήρη Καψώχα και Κώστα Παπαχλιμίντζο και την cult πια (λόγω κυβερνητικής προπαγάνδας) εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» που θα αρχίζει πλέον στις 19.00 και θα δίνει το lead για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00 με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Με άλλα λόγια όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, η ενημέρωση μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ θα είναι διαρκής και αλληλένδετη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...