Από την πρωινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο | In Time News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ
Επικαιρότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή

Το πρωί της Τρίτης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή στον Αλέξη Τσίπρα που με τη σειρά του θα την επιστρέψει στην κυρία Σακελλαροπούλου
Protagon Team

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να την ενημερώσει, όπως αναμενόταν, ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί την Τρίτη 23 Μαΐου, και ώρα 11:00, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Πηγές της Κουμουνδούρου έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά δεν θα παραλάβει την διερευνητική εντολή, δεδομένου του σαφούς μηνύματος της κάλπης, η οποία ανέδειξε πρώτο κόμμα τη ΝΔ, με είκοσι μονάδες να τη χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και με τους κ.κ. Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Βελόπουλο, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Η Βουλή αναμενόταν να ορκιστεί στην Κυριακή 28 Μαΐου και να διαλυθεί τη Δευτέρα, 29 Μαΐου.