Η Μέιβ Κένεντι και ο γιος της | heavy.com
Επικαιρότητα

Αλλη μία τραγωδία για τη δυναστεία των Κένεντι – χάθηκαν δύο μέλη της

Οι αμερικανικές Αρχές δεν θεωρούν πιθανό να ζει η εγγονή του Ρόμπερτ, Μέιβ Κένεντι Μακκίν και ο ανήλικος γιος της που αγνοούνται στο Μέριλαντ
Protagon Team

Δύο μέλη της οικογένειας Κένεντι, η εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι, θρυλικού υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αδελφού του JFK, και ο μικρός της γιος, αγνοούνται από την Πέμπτη μετά από μια διαδρομή με κανό, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν.

Η Μέιβ Κένεντι Μακκίν, 40 ετών και ο γιος της Γκίντεον, οκτώ ετών, δεν επέστρεψαν την Πέμπτη από ένα ταξίδι τους στο Τσέζαπικ Μπέι, δήλωσε ο Χόγκαν, ανακοινώνοντας τα «άσχημα νέα» σε δημοσιογράφους.

Αργότερα την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι οι έρευνες στρέφονται πλέον στον εντοπισμό, παρά στη διάσωση, κάτι που υπονοεί ότι δεν υπάρχουν ελπίδες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Ανι Αρουντελ τόνισε ότι έλαβε κλήση την Πέμπτη, περίπου στις 16:30 τοπική ώρα, με αναφορά για δύο ανθρώπους σε ένα μικρό κανό ή καγιάκ στο Τσέζαπικ Μπέι. Διασώστες έφτασαν στην περιοχή και ξεκίνησαν οι έρευνες. Περίπου στις 19:00, τοπική ώρα, βρέθηκαν το καγιάκ και κουπιά, αλλά όχι οι αγνοούμενοι, ανέφερε η υπηρεσία.

Η Μέιβ είναι η κόρη της Κάθλιν Κένεντι Τάουνσεντ, μεγαλύτερης κόρης του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968, και ανιψιά του τέως προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, που δολοφονήθηκε το 1963.

Η οικογένεια Κένεντι, μια από τις μεγάλες οικογένειες της αμερικανικής πολιτικής ζωής, έχει βιώσει πολλές τραγωδίες.

Ο Τζον Φ. Κένεντι δολοφονήθηκε στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963. Τον Ιούνιο του 1968, ο μικρότερος αδερφός του Ρόμπερτ, με πιθανότητες να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, δολοφονήθηκε στο Λος Άντζελες.

Ένας από τους γιους του Ρόμπερτ Κένεντι, ο Ντέιβιντ, πέθανε σε ηλικία 28 ετών από υπερβολική δόση κοκαΐνης σε ξενοδοχείο στη Φλόριντα το 1984.

Το 1999, ο γιος του Τζον Φ. Κένεντι  σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του Κάρολαϊν και την αδελφή της Λορέν σε συντριβή αεροσκάφους στη Μασαχουσέτη.

Η Σίρσα Κένεντι Χιλ, εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι, επίσης πέθανε τον Αύγουστο 2019, σε ηλικία 22 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.