383
|

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Κατσιαντώνης από την Ενωση Κεντρώων

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2018, 12:01

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Κατσιαντώνης από την Ενωση Κεντρώων

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2018, 12:01

O Βασίλης Λεβέντης έμεινε με πέντε βουλευτές. Και τον εαυτό του. Η Ενωση Κεντρώων μετρά πλέον μόλις έξι έδρες, μετά τη γνωστοποίηση από τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Κατσιαντώνη, το πρωί της Παρασκευής, ότι ανεξαρτητοποιείται, επικαλούμενος «πολιτικές διαφορές» με τον πρόεδρο του κόμματος. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, λίγο μετά την ανεξαρτητοποίησή του, κατηγόρησε τον κ. Λεβέντη για συγκεντρωτισμό. «Τους προβληματισμούς μου τους είχα εκφράσει εδώ και ενάμιση χρόνο, αλλά όλο έλεγαν “θα”» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος είπε ότι ο κ. Λεβέντης δεν είναι πια προοδευτικός, ούτε και κεντρώος.

Στην ερώτηση για το αν θα παραδώσει την έδρα, είπε ότι δεν θα το κάνει, γιατί εξελέγη με την ψήφο νέων ανθρώπων. Βέβαια ήταν ο κ. Λεβέντης που τον είχε επιλέξει ως επικεφαλής της λίστας του ψηφοδελτίου της Ενωσης Κεντρώων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Ο γεννηθείς στις ΗΠΑ κ. Κατσιαντώνης επιχείρησε να διαψεύσει τη φημολογία ότι οδεύει προς τη ΝΔ και τόνισε πως θα παραμείνει ανεξάρτητος. «Μπορεί να πάω και σε κόμμα που δεν υπάρχει σήμερα στη Βουλή» είπε, για να προσθέσει όμως αργότερα: «Δεν πάω στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή». Αρα κάποια άλλη στιγμή μπορεί και να πάει…

Ο κ. Κατσιαντώνης είναι ο τρίτος βουλευτής που αποχωρεί από την Ενωση Κεντρώων μετά τον Γιώργο Καρρά, που συνεργάζεται πλέον με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, και τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία εντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα είχε ψηφίσει τον Προϋπολογισμό.

Ετσι η Ενωση Κεντρώων, που με ποσοστό 3,43% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 είχε εκλέξει -με λίστα- εννέα βουλευτές, έμεινε με έξι: τους Μάριο Γεωργιάδη (Α’ Αθηνών), Δημήτρη Καββαδέλα (Αττικής), Αναστάσιο Μεγαλομύστακα (Σερρών), Γιάννη Σαρίδη (Α’ Θεσσαλονίκης), Αριστείδη Φωκά (Β’ Θεσσαλονίκης) και τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη (Β’ Αθηνών).

Απάντηση Λεβέντη: «Αλλα λέγατε, κ. Κατσιαντώνη»

Ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε στον τέως πια βουλευτή του μέσω ανάρτησης στο Τwitter από την Ενωση Κεντρώων, θυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του κ. Κατσιαντώνη που έλεγε «…είμαι ΕΔΩ, παραμένω ΕΔΩ».

«Πού είναι το ΕΔΩ; Πού παραμένει; Ποιος του έδωσε δύναμη; Με ποια συναίνεση; Αλλα λέγατε κ. Κατσιαντώνη…» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που ανέβηκε το μεσημέρι στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος, ενώ επισυνάπτεται και το σχετικό βίντεο της δήλωσης:

«Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η αχαριστία. Ο συγκεκριμένος βουλευτής βγήκε με την κατάθεση ενός παραβόλου. Δεν αισθανόμεθα ότι χάσαμε κάτι. Αντίθετα, ο λαός βλέπει προθέσεις και διαθέσεις. Ολοι θα κριθούμε στην ώρα μας» σχολίαζαν νωρίτερα πηγές της Ενωσης Κεντρώων για την ανεξαρτητοποίηση Κατσιαντώνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...