377
|

Υπερβολικά ψηλός για… μπάσκετ; Και όμως!

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2018, 12:13

Υπερβολικά ψηλός για… μπάσκετ; Και όμως!

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2018, 12:13

Είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί κάποιος για να παίξει μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο. O λόγος για το ύψος. Ελάχιστοι παίκτες έχουν κάνει καριέρα στα παρκέ όντας κοντοί ενώ αρκετοί κατάφεραν να «χτίσουν» την καριέρα τους στο σημαντικό προνόμιο που είχαν και δεν ήταν άλλο από το μπόι τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο αμερικανός Ντέιβιντ Σιμόν που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Νότιας Κορέας. Ο 35χρονος σέντερ έχει περάσει από αρκετές ομάδες και χώρες από την Ευρώπη και την Ασία από το 2005 όταν και έφυγε από τις ΗΠΑ. Το ύψος και η σωματική του διάπλαση τον βοηθούσαν ανέκαθεν. Μέχρι πριν λίγες ημέρες όταν και ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί πλέον να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας επειδή είναι «αρκετά υψηλός».

Το πρώτο παράξενο στην υπόθεση είναι ότι το ύψος του Σιμόν δεν είναι και κάτι ασυνήθιστο. Ο Αμερικανός είναι λίγο πάνω από 2 μέτρα, όπως και οι περισσότεροι παίκτες του μπάσκετ που αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα. Η διοργανώτρια Αρχή του κορεατικού πρωταθλήματος όμως αποφάσισε να θέσει ορισμένους περιορισμούς στο ύψος των ξένων αθλητών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Times της Κορέας, από την νέα χρονιά που ξεκινά τον Οκτώβρη, ο ένας από τους δύο ξένους των ομάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 μέτρα ενώ ο δεύτερος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 μέτρο και 86 εκατοστά.

Ο Σιμόν που αγωνίζεται στην Anyang KGC λοιπόν και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα έγινε θύμα των νέων κανονισμών. Οι αρμόδιοι τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο επιθυμούν να βοηθήσουν στην ανάδειξη νέων παικτών που βασίζονται στην τεχνική τους και όχι στο ύψος τους. O επίτροπος της KBL (Korean Basketball League) μάλιστα υποστήριξε ότι τα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια είναι βαρετά και οι νέοι κανονισμοί θα βοηθήσουν το πρωτάθλημα να γίνει πιο ενδιαφέρον.

Φυσικά, ο Σιμόν δεν είναι ο μόνος που επηρεάζεται από τους νέους κανόνες αφού εννέα ξένοι παίκτες δεν πληρούν τα νέα κριτήρια ύψους. «Προσωπικά, δεν το καταλαβαίνω» δήλωσε ο Σίμον στο BBC. «Είμαι αρκετά απογοητευμένος. Το να είσαι τόσο κοντά στα όρια και όμως να μην μπορείς να παίξεις εδώ είναι από μόνο του αρκετά ύποπτο. Απ’ ότι φαίνεται δεν θα γυρίσω στην Νότια Κορέα για να παίξω, εκτός αν αλλάξουν τους κανόνες ξανά» δήλωσε ο 35χρονος παίκτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...