565
Απόβαση στη Σελήνη το νέο εγχείρημα. Κίνα και Ινδία ετοιμάζουν σειρά πειραμάτων | Space.com

Τα επιστημονικά highlights του 2018 [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2018, 14:40
Απόβαση στη Σελήνη το νέο εγχείρημα. Κίνα και Ινδία ετοιμάζουν σειρά πειραμάτων
|Space.com

Τα επιστημονικά highlights του 2018 [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2018, 14:40

Εντονη δραστηριότητα αναμένεται να έχει η επιστημονική κοινότητα και το 2018. Ολοι οι τομείς της επιστήμης αναμένεται να παρουσιάσουν νέα επιτεύγματα. Το Βρετανικό Ειδησεογραφικό Δίκτυο BBC επέλεξε ορισμένους από τους επιστημονικούς σταθμούς της φετινής χρονιάς, οι οποίοι αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Aπόβαση στην Σελήνη

Ινδία και Κίνα ετοιμάζονται το 2018 να επισκεφτούν την Σελήνη. Τον Μάρτιο οι διαστημικές υπηρεσίες της Ινδίας και της Κίνας θα εκτοξεύσουν δύο δορυφόρους οι οποίοι θα τεθούν σε τροχιά γύρω από την Σελήνη και θα λειτουργούν ως κέντρα υποστήριξης και σταθμοί επικοινωνίας με την Γη των μηχανημάτων αλλά και των ρομπότ εξερεύνησης που θα σταλούν σε δεύτερη φάση επίσης μέσα στο 2018 στην επιφάνεια του φυσικού μας δορυφόρου. Η Κίνα θα εξερευνήσει και θα πραγματοποιήσει σειρά πειραμάτων στην αθέατη πλευρά της Σελήνης ενώ η Ινδία θα κάνει το ίδιο στην πλευρά που είναι ορατή στην Γη.

Δείτε ένα βίντεο για την αποστολή της Ινδίας στην Σελήνη:

Δείτε ένα βίντεο για την αποστολή της Κίνας στην Σελήνη:

Ραντεβού με αστεροειδή

Μετά από μια καταδίωξη τεσσάρων ετών το σκάφος Hayabusa 2 της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας JAXA αναμένεται τον Ιούλιο να φτάσει στον αστεροειδή 162173 Ryugu με στόχο να συλλέξει δείγματα από αυτόν και να επιστρέψει στην συνέχεια στην Γη για να γίνει η μελέτη και ανάλυση τους. Η μελέτη αστεροειδών μπορεί να φωτίσει το τι συνέβη

κατά την γέννηση και την εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος και για αυτό τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη δραστηριοποίηση της επιστημονικής κοινότητας σε αυτό τον τομέα.

Δείτε ένα βίντεο για την αποστολή Hayabusa 2:

Συμμαχία για τον Ερμή

Ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος που είναι και ο κοντινότερος στον Ηλιο, ο Ερμής, είναι παράλληλα και εκείνος που έχει μελετηθεί και εξερευνηθεί λιγότερο από τους υπολοίπους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και η Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστήματος ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθεί μια αποστολή εξερεύνησης του Ερμή. Τα δύο σκάφη της αποστολής Bepi Colombo θα ξεκινήσουν για τον Ερμή τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιήσουν σειρά γεωατμοσφαιρικών μελετών για να αποκαλυφθούν τα μυστικά του Ερμή.

Δείτε ένα βίντεο για την αποστολή στον Ερμή :

O σούπερ πύραυλος

Ο Αμερικανός μεγιστάνας και οραματιστής Ελον Μασκ πιστεύει ότι το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης και της παρουσίας του ανθρώπου στο Διάστημα γενικότερα περνάει μέσα από μιας νέας γενιάς γιγάντιων προωθητικών πυραύλων οι οποίοι σε αντίθεση με τους σημερινούς που είναι μιας χρήσης θα έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούνται πολλές φορές μειώνοντας έτσι δραστικά το κόστος των διαστημικών αποστολών. Εντός του 2018 η διαστημική υπηρεσία του Μασκ, η Space X, θα πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές του Falcon Heavy, που θεωρείται ο πιο δυνατός από άποψη ισχύος αλλά και δυνατότητα μεταφοράς φορτίων πύραυλος που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Ο Μασκ υποστηρίζει ότι αν ο Falcon Heavy αποδειχθεί λειτουργικός και ασφαλής θα μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια όχι απλά επανδρωμένων αποστολών στον Αρη αλλά η προσπάθεια αποίκησης του Κόκκινου Πλανήτη.

Δείτε ένα βίντεο για τον Falcon Heavy :

To αυτοκίνητο βολίδα

Με μηχανή από μαχητικό Eurofighter, το Bloodhound είναι το αποτέλεσμα πολυετούς αεροδυναμικού σχεδιασμού από ομάδα Βρετανών μηχανικών που θέλουν να κατασκευάσουν το ταχύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία. Τα τελευταία χρόνια το Bloodhound πραγματοποιεί συνεχείς δοκιμές και στην συνέχεια οι μηχανικοί πραγματοποιούν αναβαθμίσεις και βελτιώσεις ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος που είναι το όχημα να καταφέρει να τρέξει με ταχύτητα 1,600 χλμ/ώρα! Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επίσημη δοκιμή του Bloodhound στην Νότιο Αφρική με στόχο το όχημα να καταφέρει να πιάσει τα 800 χλμ/ώρα.

Δείτε ένα βίντεο από την τελευταία δοκιμή του Bloodhound :

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...