190
Το χιονοδρομικό κέντρο στο Τιν | twitter.com

Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι σε χιονοστιβάδες στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2017, 13:59
Το χιονοδρομικό κέντρο στο Τιν
|twitter.com

Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι σε χιονοστιβάδες στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2017, 13:59

Δύο σκιέρ εντοπίστηκαν νεκροί, στο γαλλικό θέρετρο Βαλφρεζί και σε άλλο σημείο των Αλπεων, ενώ άλλοι δύο είναι αγνοούμενοι έπειτα από διαφορετικές χιονοστιβάδες που έπληξαν χιονοδρομικά κέντρα στη Γαλλία, αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Στο πρώτο περιστατικό, ομάδα τριών Ολλανδών, όλοι μεταξύ 20 και 25 ετών, αναφέρθηκε ότι είχαν χαθεί το απόγευμα της Τρίτης έπειτα από χιονοστιβάδα σε σημείο έξω από τις οργανωμένες πίστες.

Οι νεαροί έκαναν snowboard όταν ένας φίλος τους έλαβε τηλεφώνημα ότι χάθηκαν. Η έρευνα για τον εντοπισμό τους άρχισε το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο γύρω στα μεσάνυχτα διακόπηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών για να αρχίσει το πρωί της Τετάρτης. Τελικά εντοπίστηκε ένας από αυτούς νεκρός, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Σε άλλο περιστατικό, ένας σκιέρ σκοτώθηκε σε χιονοστιβάδα σε διαφορετικό σημείο των Αλπεων, σύμφωνα με τις αρχές που δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την ταυτότητά του.

Μόλις την Τρίτη είχε πέσει χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Τιν, επίσης στις Αλπεις, χωρίς θύματα. Στο ίδιο κέντρο, στις αρχές Φεβρουαρίου είχαν σκοτωθεί τέσσερις σκιέρ μετά από χιονοστιβάδα.

Οπως σημειώνει το BBC, πέρυσι τον Ιανουάριο πέντε Γάλλοι, μέλη της Λεγεώνας των Ξένων, είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια χιονοστιβάδας ενώ βρίσκονταν ήταν σε άσκηση κοντά στο Βαλφρεζί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...