Σερβίρουμε το χταπόδι πάνω στη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόμηλα |
Κουζίνα

Χταποδάκι στη σχάρα με φάβα, καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόμηλα

Ιδανικός νηστίσιμος συνδυασμός το χταπόδι με τη φάβα είναι ένας από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες για κάθε εποχή που συνδυάζει γεύση θάλασσας και στεριάς
Bostanistas

Η περίοδος της νηστείας δεν πρέπει να μας φαίνεται περιοριστική, μιας και ο κόσμος της μαγειρικής είναι τεράστιος βρε παιδιά. Προτείνουμε θαλασσινά, λοιπόν. Το χταπόδι, που μας προτείνει ο σεφ Ευστράτιος Καλαθάκης είναι πολύ φτωχό σε θερμίδες, ενώ σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλασσινά, παρέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, βιταμίνης Β12, σεληνίου, πρωτεϊνών, ακόμα και ω-3 λιπαρά οξέα.

Να θυμάστε…

*Το μυστικό μιας επιτυχημένης συνταγής με χταπόδι είναι να μην παραμαγειρευτεί γιατί τότε γίνεται πολύ ελαστικό και δύσκολο στην μάσηση και πέψη. Η παρασκευή του απαιτεί σεβασμό και αργό μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία ή μαγείρεμα για μικρό χρονικό διάστημα.

** Δοκιμάστε το και μετά τη νηστεία την περίοδο της αποτοξίνωσης από τα κρεατικά και άλλα βαριά πασχαλινά εδέσματα

Δείτε εδώ τη συνταγή