Ψητές πιπεριές έχουμε όλοι λίγο-πολύ δοκιμάσει ή και ετοιμάσει, συνήθως στο σπίτι τις προορίζουμε για βαζάκι καλυμμένες με ελαιόλαδο, συνοδευτικός μεζές φίνος που αντέχει πολύ καιρό. Μετά από σύντομη παύση, η μαγειρική αλληλογραφία μου με τη Γαλλίδα ξαναπήρε μπρος και το σαββατοκύριακο έλαβα την ιδέα της για πικάντικη πιπεροσαλάτα, την εκ Συρίας μουχαμάρα. Η ετοιμασία της απλή, χωρίς πολλή φασαρία (ούτε καν σκεύη για πλύσιμο), όλη η δουλειά γίνεται μέσα στο μούλτι. Μα τι νόστιμο πράγμα ήταν αυτό! Αλειφε-άπλωνε σε ψωμί φρυγανισμένο το πρώτο βαζάκι εξαφανίστηκε ως δια μαγείας και μαζί με τις φλοίδες τυρί που είχαν περισσέψει στο ψυγείο σκαρώσαμε βραδινό ανέλπιστα νόστιμο.
Κουζίνα
Μουχαμάρα: οι ψημένες πιπεριές στις δόξες τους
Μα τι νόστιμο πράγμα ήταν αυτό! Αλειφε-άπλωνε σε ψωμί φρυγανισμένο το πρώτο βαζάκι εξαφανίστηκε ως δια μαγείας...