5 Σεπτεμβρίου: ο νέος υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος Βραζιλίας για τις προεδρικές εκλογές Φερνάντο Χαντάντ εικονίζεται στο μέσον της φωτογραφίας | EPA/Sebastiao Moreira
Επικαιρότητα

Βραζιλία: Οριστική αποχώρηση Λούλα από την κούρσα του Οκτωβρίου

Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος παρέδωσε την υποψηφιότητα του Εργατικού Κόμματος για την προεδρία στον πρώην δήμαρχο του Σάο Πάολο, Φερνάντο Χαντάντ, λέγοντας «η φωνή μου είναι η φωνή του»
Protagon Team

Ο φυλακισμένος για διαφθορά πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάτσιο Λούλα ντα Σίλβα, που παραμένει δημοφιλής στη χώρα του, δεν θα διεκδικήσει για λογαριασμό του Εργατικού Κόμματος την προεδρία, αφού το ανώτατο εκλογοδικείο της Βραζιλίας δεν του το επιτρέπει.

Παραδίδει λοιπόν την προεδρική υποψηφιότητα του Εργατικού Κόμματος στον Φερνάντο Χαντάντ, πρώην δήμαρχο του Σάο Πάολο, ώστε να λάβει μέρος στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

Μάλιστα, οι πιθανότητες να εκλεγεί ο Χαντάντ είναι πολλές, αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις.

Ο Λούλα κυβέρνησε για δύο θητείες, μέχρι το 2011, και ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς ηγέτες στη σύγχρονη ιστορία της Βραζιλίας.

«Η φωνή μου είναι η φωνή του Φερνάντο Χαντάντ και όλων των συντρόφων σε αυτό το ατρόμητο ταξίδι για τη διάσωση της εθνικής αξιοπρέπειας», δήλωσε ο Λούλα σε επιστολή του που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σάο Πάολο το βράδυ της Δευτέρας.