Ο τσέχος υπουργός Υγείας, Ανταμ Βόιτεκ, σε συνέντευξη Τύπου | EPA/MARTIN DIVISEK
Επικαιρότητα

Η Τσεχία απαγόρευσε τα ταξίδια σε Ρωσία και Τυνησία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Η άνοδος του εβδομαδιαίου μέσου όρου κρουσμάτων. για πρώτη φορά μετά από καιρό, προκάλεσε ανησυχία στους ειδικούς. Οι δύο χώρες είναι δημοφιλής προορισμός για τους Τσέχους
Protagon Team

Το τσεχικό υπουργείο Υγείας απαγόρευσε στους Τσέχους να ταξιδεύουν στη Ρωσία και την Τυνησία λόγω της εξάπλωσης των παραλλαγών του κορονοϊού σε αυτές τις χώρες.

Η Τσεχία κατέγραψε μια άνοδο του εβδομαδιαίου μέσου όρου κρουσμάτων σε 157, από 118 πριν από μια εβδομάδα, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς.

Η ταξιδιωτική απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη για τη Ρωσία και την επόμενη εβδομάδα για την Τυνησία. Και οι δύο χώρες καταγράφουν αύξηση νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Η Τυνησία είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Τσέχους. Η Ρωσία καταγράφει συνεχή ρεκόρ θανάτων τις τελευταίες ημέρες.

Η κυβέρνηση της Τσεχίας έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη για να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Η χώρα έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει 120 κρούσματα της παραλλαγής αυτής, που είναι πολύ πιο μεταδοτική από προηγούμενες, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων, από τις πλέον πληττόμενες από την πανδημία στην Ευρώπη, έχει περάσει τέσσερα κύματα λοιμώξεων και καταμετρά 30.298 θανάτους εξαιτίας της Covid-19.

Πάνω από 3,1 εκατομμύρια κάτοικοι της Τσεχίας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ έχουν χορηγηθεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.