«Θύμα» της κόντρας Τραμπ με τους Δημοκρατικούς η Γκίλφοϊλ
Καθυστερεί η άφιξη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Αθήνα | Anna Moneymaker/Getty Images
Επικαιρότητα

«Θύμα» της κόντρας Τραμπ με τους Δημοκρατικούς η Γκίλφοϊλ

Οι Δημοκρατικοί αρνούνται να επικυρώσουν αρκετές επιλογές Τραμπ μεταξύ των οποίων και η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Εκτός ορίων ο αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Truth Media
Protagon Team

Η εκτός ορίων κομματική αντιπαράθεση του Ντόναλντ Τραμπ, με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, έχει και παράπλευρες απώλειες, μία εκ των οποίων είναι και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αρνήθηκαν να στηρίξουν τις επιλογές Τραμπ για μία σειρά αξιωματούχους που θα καλύψουν σημαντικά πόστα εντός και εκτός ΗΠΑ. Μεταξύ των 150 προσώπων ήταν και η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία θα είναι η επόμενη πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες η Γκίλφοϊλ είχε «περάσει» με επιτυχία την ακρόαση στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Τότε υπήρξε η εκτίμηση ότι η νέα πρεσβευτής θα έρχονταν στην Ελλάδα τον προσεχή Σεπτέμβριο, κάτι το οποίο, με βάσει όσα ισχύουν αυτήν τη στιγμή, αναβάλλεται, καθώς ο διορισμός της δεν φαίνεται να μπορεί να εγκριθεί πριν τις θερινές διακοπές του αμερικανικού ανώτατου νομοθετικού Σώματος.

Αλλωστε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Δημοκρατικό Κόμμα έφθασε σε τέτοια επίπεδα… αβροφροσύνης, που ο Τραμπ, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social έστειλε στον… διάολο τον Σούμερ.

Στην ανάρτησή του ο αμερικανός πρόεδρος σημειώνει ότι: «ο κλαψιάρης Τσακ Σούμερ απαιτεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να εγκρίνει έναν μικρό αριθμό από τους εξαιρετικά καταρτισμένους υποψηφίους μας, οι οποίοι θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να βοηθούν στη διακυβέρνηση της χώρας μας. Αυτή η απαίτηση είναι εξωφρενική και άνευ προηγουμένου, και θα ήταν ντροπιαστική για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αν γινόταν αποδεκτή. Είναι πολιτικός εκβιασμός, με οποιαδήποτε άλλη ονομασία. Πείτε στον Σούμερ, ο οποίος βρίσκεται υπό τεράστια πολιτική πίεση από το ίδιο του το κόμμα, τους ριζοσπάστες τρελούς της Αριστεράς, να πάει στο διάολο! Μην δεχτείτε την προσφορά, πηγαίνετε σπίτι και εξηγήστε στους ψηφοφόρους σας πόσο κακοί είναι οι Δημοκρατικοί και πόσο σπουδαία δουλειά κάνουν και έχουν κάνει οι Ρεπουμπλικανοί για τη χώρα μας. Καλές διακοπές και κάντε την Αμερική ξανά μεγάλη!!!».

Από την πλευρά του ο Σούμερ ήταν πιο ευγενής από τον Τραμπ και σημείωσε ότι «ο Τραμπ προσπάθησε να μας εκφοβίσει, να μας προσπεράσει, να μας απειλήσει, να μας βρίζει — αλλά δεν πήρε τίποτα. Πολλές από τις υποψηφιότητες που προωθεί ο Τραμπ είναι «ανίκανες, εκτεθειμένες ή ανεπαρκείς».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τζον Θουν δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να επανεξεταστούν οι κανόνες, ώστε να σταματήσουν τα κόμματα να χρησιμοποιούν τακτικές καθυστέρησης, όπως η απαίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας πριν από κάθε ψηφοφορία για την επικύρωση ενός υποψηφίου, με σκοπό το βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος.

«Νομίζω ότι χρειάζονται απεγνωσμένα αλλαγή. Νομίζω ότι οι τελευταίοι έξι μήνες έχουν αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία, οι υποψηφιότητες, είναι προβληματική. Και έτσι περιμένω να γίνουν κάποιες καλές και ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με αυτό», επεσήμανε ο Θουν.

Παρά την απογοήτευση του Τραμπ, η Γερουσία έχει ήδη εγκρίνει μια σειρά από τις πιο αμφιλεγόμενες επιλογές του για σημαντικές θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο, όπως ο Πιτ Χέγκσεθ και ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ενώ πρόσφατα ενέκρινε την πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Τζανίν Πίρο, ως ανώτατη εισαγγελέα στην Ουάσιγκτον και έστειλε τον πρώην δικηγόρο του προέδρου, Εμίλ Μπόβε, στο ομοσπονδιακό εφετείο.

Exit mobile version