Η πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ινδονησία, Λιουντμίλα Μποροβίεβα, υποδέχεται τον Σεργκέι Λαβρόφ στο Μπαλί | Sonny Tumbelaka/Pool via REUTERS
Επικαιρότητα

Θρίλερ με τον Λαβρόφ στο Μπαλί: Εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά την άφιξή του

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ανακοίνωσε ότι ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπέστη καρδιακό επεισόδιο, επικαλούμενο ινδονήσιους αξιωματούχους, όμως αργότερα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του
Protagon Team

Ο Σεργκέι Λαβρόφ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά την άφιξή του στο Μπαλί της Ινδονησίας για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20): αυτό μετέδωσε τη Δευτέρα το Associated Press, επικαλούμενο ινδονήσιους αξιωματούχους.

Δύο πηγές έκαναν λόγο για καρδιακό περιστατικό, όμως η Μαρία Ζαχάροβα, η γνωστή και μη εξαιρετέα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, κατά την προσφιλή της τακτική, υποστήριξε ότι η είδηση αποτελεί «fake news».

Αργότερα, ο Λαβρόφ βγήκε από το νοσοκομείο. «Η υγεία του είναι καλή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τσεκ απ και επέστρεψε αμέσως», δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπαλί, Ουαγιάν Κόστερ.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο Λαβρόφ βρίσκεται στο ξενοδοχείο του και ετοιμάζεται για τη σύνοδο κορυφής της G20.

Η Ζαχάροβα ανήρτησε μία φωτογραφία του ρώσου υπουργού Εξωτερικών από το ξενοδοχείο του, όπως ανέφερε η ίδια, στην οποία φοράει τισέρτ με σχέδιο του διάσημου αμερικανού καλλιτέχνη Ζαν-Μισέλ Μπασκιά και σορτσάκι. «Γράφουν για καμιά δεκαριά χρόνια ότι ο πρόεδρός μας είναι άρρωστος… αυτό το είδος του παιγνιδιού δεν είναι καινούργιο στην πολιτική», σημείωσε η Ζαχάροβα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ με τισέρτ του Μπασκιά και σορτσάκι στο ξενοδοχείο του μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα – Maria Zakharova via Telegram/Handout via REUTERS

Ινδονήσιοι αξιωματούχοι δεν θέλησαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Ο Λαβρόφ έχει αναλάβει να εκπροσωπεί στην σύνοδο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ως γνωστόν έχει αποφύγει να ταξιδέψει στο Μπαλί, προκειμένου να αποφύγει την αντιπαράθεση με τους άλλους 19 για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.