Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Θεοχάρης: Στο 13% ο ΦΠΑ στον τουρισμό – άμεσα η μείωση

Η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο προσεχές φορολογικό νομοσχέδιο προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει την επόμενη τουριστική σεζόν
Protagon Team

Την ένταξη της μείωσης του ΦΠΑ στον τουρισμό στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Οπως είπε, πρόκειται για τη μεταφορά ολόκληρου του τουριστικού πακέτου στο κλιμάκιο του 13%, ώστε οι ελληνικοί προορισμοί να παραμείνουν φορολογικά ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις χώρες της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.

Η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο προσεχές φορολογικό νομοσχέδιο προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει την επόμενη τουριστική σεζόν.

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός χαρακτήρισε το 2019 χρονιά «σταθεροποίησης» για τον ελληνικό τουρισμό, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας πρέπει να προβεί σε στρατηγικές τομές ώστε να διατηρήσει και να διευρύνει το μερίδιο που έχει κατακτήσει στην αγορά.

Εκτίμηση του κ. Θεοχάρη ήταν ότι σε γενικές γραμμές ο αριθμός των επισκεπτών θα μείνει στάσιμος σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακόμα και αν καταγραφεί αύξηση, δεν θα συγκρίνεται με την διόγκωση του τουριστικού ρεύματος που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.