Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα
Οι φλούδες και τα κοτσάνια των λαχανικών πετιούνται συνήθως αλλά είναι πολύτιμα υλικά για το μαγείρεμα | Shutterstock
Επικαιρότητα

Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα

Yπάρχουν άφθονες ιδέες για φαγητά που μαγειρεύτηκαν και δεν καταναλώθηκαν, γλυκά που περίσσεψαν, φρούτα και λαχανικά που έχουν μείνει μέρες στο ψυγείο και πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν πριν καταλήξουν στα σκουπίδια. Ιδού πώς...
Κική Τριανταφύλλη

Η μητέρα μου και άλλες μαμάδες της εποχής της δεν αγόραζαν ποτέ μπούτια ή στήθος κοτόπουλου, αλλά ολόκληρο το πουλερικό. Το έβραζαν λίγο, κράταγαν το ζωμό και έφτιαχναν σούπα και μετά το έβαζαν με πατάτες στο φούρνο, οπότε με ένα κοτόπουλο έφτιαχναν δύο διαφορετικά φαγητά. Σήμερα ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύουμε χωριστά το στήθος και τα μπούτια και κάνουμε δύο διαφορετικά φαγητά, με τα συκωτάκια φτιάχνουμε ένα τρίτο: νόστιμο ριζότο, βράζουμε τις φτερούγες και τα κόκαλα μαζί με μπόλικα λαχανικά και κρατάμε τον ζωμό για διάφορες παρασκευές.

Ανάλογα με τις εποχές, εξάλλου, κάνουμε τουρσί με διάφορα λαχανικά και βέβαια υπέροχη σάλτσα ντομάτα με τη βασίλισσα του καλοκαιριού και άφθονες μαρμελάδες! Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να αξιοποιήσει κανείς τα αρώματα και τα χρώματά του για να φωτίσει τις σκοτεινές ημέρες του χειμώνα.

Exit mobile version