Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας | IntimeNews
Επικαιρότητα

Σκρέκας για το ενδεχόμενο διακοπής της παροχής φυσικού αερίου: Η Ελλάδα έχει το μικρότερο ρίσκο

«Προετοιμαζόμαστε συστηματικά για την διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσθέτοντας ότι «έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά στα σενάρια μείωσης της τροφοδοσίας από τη Ρωσία»
Protagon Team

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει από τους μικρότερους κινδύνους σε όλη την Ευρώπη από άποψη επάρκειας εφοδιασμού, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαθέσιμο Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG)», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν σενάρια μείωσης ή και διακοπής της τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία και οι επιπτώσεις τους στον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας. Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, «προετοιμαζόμαστε συστηματικά για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας, εξετάζοντας και τα δυσμενέστερα σενάρια».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στα σενάρια μείωσης της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Ειδικότερα:

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιος Πετραλιάς, o πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και Β Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, Δημήτρης Φούρλαρης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Ιωάννης Κοπανάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο διευθύνων σύμβουλος της Elpedison, Νικόλαος Ζαχαριάδης, ο γενικός διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της Mytilineos, Ντίνος Μπενρουμπή και ο γενικός διευθυντής της ΗΡΩΝ, Λουκάς Δημητρίου.