Η καγκελάριος Μέρκελ βάζει τη μάσκα της. Η Γερμανία μπαίνει στον πάγο... | Bernd von Jutrczenka/Pool via REUTERS
Επικαιρότητα

«Λουκέτο» ως τις 10 Ιανουαρίου στη Γερμανία!

Με κλειστά όλα τα μη αναγκαία καταστήματα και σχολικές διακοπές διαρκείας θα υποδεχτεί το νέο έτος η Γερμανία, η οποία πιέζεται από την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων
Protagon Team

Επείγοντα – και σκληρότερα από αυτά που ίσχυαν ως σήμερα – μέτρα αναγκάστηκε να λάβει η Γερμανία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, παρά την προσπάθεια των τελευταίων εβδομάδων να περισωθεί κάτι για τα εμπορικά καταστήματα από το κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ, σε συνεργασία με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων, αποφάσισε την Κυριακή σε τηλεδιάσκεψη σειρά μέτρων που θα ισχύσουν ως τις 10 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία έληγαν οι περιορισμοί του λεγόμενου «ήπιου lockdown» που ήταν σε ισχύ ως σήμερα.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, η καγκελάριος, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, επισήμανε την ανάγκη για επείγουσα δράση, όσο πιέζεται το σύστημα υγείας.

Ετσι, λοιπόν, απο την προσεχή Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου…

Τα κρατίδια, τέλος, θα μπορούν να χαλαρώσουν κάποιους περιορισμούς για τις 24 και 26 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, θα επιτρέπονται συνάξεις με τη συμμετοχή μόνο έως δύο νοικοκυριών (πέντε άτομα συν τα παιδιά κάτω των 15 ετών).