250
Η καγκελάριος Μέρκελ βάζει τη μάσκα της. Η Γερμανία μπαίνει στον πάγο... | Bernd von Jutrczenka/Pool via REUTERS

«Λουκέτο» ως τις 10 Ιανουαρίου στη Γερμανία!

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2020, 13:01
Η καγκελάριος Μέρκελ βάζει τη μάσκα της. Η Γερμανία μπαίνει στον πάγο...
|Bernd von Jutrczenka/Pool via REUTERS

«Λουκέτο» ως τις 10 Ιανουαρίου στη Γερμανία!

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2020, 13:01

Επείγοντα – και σκληρότερα από αυτά που ίσχυαν ως σήμερα – μέτρα αναγκάστηκε να λάβει η Γερμανία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, παρά την προσπάθεια των τελευταίων εβδομάδων να περισωθεί κάτι για τα εμπορικά καταστήματα από το κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ, σε συνεργασία με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων, αποφάσισε την Κυριακή σε τηλεδιάσκεψη σειρά μέτρων που θα ισχύσουν ως τις 10 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία έληγαν οι περιορισμοί του λεγόμενου «ήπιου lockdown» που ήταν σε ισχύ ως σήμερα.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, η καγκελάριος, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, επισήμανε την ανάγκη για επείγουσα δράση, όσο πιέζεται το σύστημα υγείας.

Ετσι, λοιπόν, απο την προσεχή Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου…

  • Κλείνουν όλα τα μη αναγκαία καταστήματα λιανικής, αλλά και τα κομμωτήρια.
  • Τα σχολεία θα κλείσουν και αυτά και θα περάσουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Επιπλέον οι σχολικές διακοπές παρατείνονται ως τις 10 Ιανουαρίου. Κλειστοί θα μείνουν και οι παιδικοί σταθμοί, ωστόσο οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν άδειες μετ’ αποδοχών για να φροντίσουν τα παιδιά τους.
  • Οι τελετές σε χώρους λατρείας θα γίνονται με την τήρηση υγειονομικών κανόνων, αλλά θα απαγορεύονται οι ομαδικοί ψαλμοί.
  • Δεν θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, αλλά ούτε και η αγορά πυροτεχνημάτων για την Πρωτοχρονιά.

Τα κρατίδια, τέλος, θα μπορούν να χαλαρώσουν κάποιους περιορισμούς για τις 24 και 26 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, θα επιτρέπονται συνάξεις με τη συμμετοχή μόνο έως δύο νοικοκυριών (πέντε άτομα συν τα παιδιά κάτω των 15 ετών).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...