Ο Νίκος Βούτσης στο προεδρείο της Βουλής | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Βούτσης για τα βολέματα συζύγων και θυγατέρων: «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος»

«Είναι απαράδεκτο το να δημιουργούμε εντυπώσεις με λίστες ονομάτων», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, για να συμπληρώσει με νόημα ότι γνωρίζει καλά πότε και πώς προσλήφθηκαν όλοι οι υπάλληλοι που βρήκε στη Βουλή, με την ανάληψη των καθηκόντων του
Protagon Team

Ειδικά για λίστες ονομάτων με συγγενικούς δεσμούς, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για απαράδεκτο φαινόμενο με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και όταν μάλιστα είναι γνωστή η κατάσταση που παρέλαβε.

Για πολλούς εξ αυτών είναι άδικη η κριτική, υποστήριξε, διότι -όπως είπε- δεν θα μπορούσε κάποιος που έχει τις προϋποθέσεις, να εξαιρεθεί από τη δυνατότητα να διεκδικήσει θέση υπαλλήλου, αν συγγενικό του πρόσωπο έχει σχέση με τη Βουλή.

«Θα ήταν απολύτως άδικο για μία-δύο-τρεις περιπτώσεις που πιθανώς υπάρχουν για βαθμό συγγένειας» να δημιουργείται η εντύπωση μη ύπαρξης αξιοκρατικών κριτηρίων στις σχετικές με τα εργασιακά της βουλής υποθέσεις, παρατήρησε.

«Κατά συνέπεια δεν αισθάνομαι απολογούμενος για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για ορυμαγδό τακτοποιήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και επέμεινε ότι η λειτουργία της Βουλής προχώρησε με διαφάνεια, αξιοκρατία, με δουλειά όλων των εργαζομένων και όχι με αργομισθίες.

Εμφανώς ενοχλημένος από την έκταση και την προβολή που έχει πάρει στον Τύπο το μπαράζ τακτοποιήσεων ημετέρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της Βουλής θέλησε επίσης να διευκρινίσει ότι η ολοκλήρωση των μετατάξεων μπορεί να γίνεται στην παρούσα προεκλογική συγκυρία, πλην όμως είχε δρομολογηθεί από μηνών και πως η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους.

Ολα γίνονται με διαφάνεια και αξιοκρατία, επανέλαβε και επέμεινε πως δεν υπήρξαν υπερβολές, καθώς όλα κύλησαν στο πλαίσιο του συμφωνημένου από όλους Οργανογράμματος.

Ο κ. Βούτσης πήγε όμως και ένα βήμα παραπέρα στην απάντηση του, τονίζοντας  πως δεν είναι στις προθέσεις του να μπει σε διαδικασία δημοσιοποίησης «λίστας ονομάτων», όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε.

«Δεν το κάναμε ποτέ, δεν το κάνω τώρα, ούτε και στο μέλλον», πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές για προσωπικό το οποίο είχε προσληφθεί στη Βουλή προ του 2015.

«Προσωπικά θα έλεγα ότι δεν είναι παραδεκτό, είναι εντελώς απαράδεκτο το να δημιουργούμε εντυπώσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις με λίστες ονομάτων. Δεν το κάναμε ποτέ, δεν το κάνω τώρα, ούτε στο μέλλον», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει με νόημα ότι «όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους που βρήκαμε και συνεργαστήκαμε, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, πότε και με ποιές διαδικασίες προσλήφθηκαν, βαθμούς συγγένειας κλπ».

Εφιστώντας τέλος την προσοχή όλων στη διάκριση ανάμεσα στους μετακλητούς υπαλλήλους που υπηρετούν στα γραφεία των βουλευτών, και το προσωπικό που υπηρετεί στις υπηρεσίες της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής παρέθεσε ενδεικτικά τα ακόλουθα: