Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο κατέθεσε την Παρασκευή το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη (φωτ. αρχείου) | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Επικαιρότητα

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Σχετικό αίτημα αναμενόταν να κατατεθεί και από τη Νέα Δημοκρατία, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, ενώ και η Νέα Αριστερά προανήγγειλε την υποβολή ένστασης στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου
Protagon Team

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο με το οποίο ζήτησε να αποκλειστεί το κόμμα Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές κατέθεσε την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο υπόμνημα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η «πραγματική ηγεσία» στο συγκεκριμένο κόμμα «ασκείται de facto από τον Ηλία Κασιδιάρη και αυτό το συμμερίζεται η πλειοψηφία των βουλευτών» του.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο «οι Σπαρτιάτες ως κόμμα δεν υπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αφού ο πραγματικός ηγέτης του έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης “Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή”».

Σχετικό αίτημα αναμενόταν να κατατεθεί και από τη Νέα Δημοκρατία, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, ενώ και η Νέα Αριστερά προανήγγειλε την υποβολή ένστασης στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται πως το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ήδη εκκινήσει έρευνα για βουλευτές των Σπαρτιατών με την υποψία ότι «προσέφεραν το κόμμα» ως «μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη» (περισσότερα εδώ).