O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του στον τελικό του τουρνουά του Μόντε Κάρλο | EPA/SEBASTIEN NOGIER
Επικαιρότητα

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε! Θρίαμβος στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο

Ο 25χρονος πρωταθλητής του τένις δήλωσε και πάλι «παρών», με μια εμφατική εμφάνιση στο τουρνουά του Μονακό, το οποίο κατέκτησε νικώντας 2-0 σετ τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ
Protagon Team

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε! Ύστερα από μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, ο 25χρονος έλληνας τενίστας δήλωσε και πάλι «παρών»: την Κυριακή, στο Μονακό, νίκησε στον τελικό του τοπικού τουρνουάρ τον Κάσπερ Ρουντ με 6-1, 6-4 και κατέκτησε τον 11ο τίτλο της καριέρας του και συνάμα τον τρίτο στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Η κατάκτηση του τίτλου στο πριγκιπάτο τον έφερε στο Νο7 του κόσμου, ανεβάζοντάς τον πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο πρώτο σετ, ο Νορβηγός έδειξε νευρικός, έκανε λάθη σε πολύ κρίσιμα σημεία και έτσι, παρότι όλα τα γκέιμ ήταν «κλειστά», ο Τσιτσιπάς τα κέρδισε όλα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-1. Εξαιρετικό σερβίς, ψύχραιμος, είχε υπομονή και έφτασε άνετα στο 1-0.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και παρά το γεγονός πως ο Ρουντ ήταν βελτιωμένος κατάφερε να επιβληθεί.

Ο έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 5-4 και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την άφησε αναξιοποίητη. Με τον Νορβηγό να παίζει υπό πίεση και να κάνει λάθη, ο Τσιτσιπάς πέτυχε το μοναδικό break του δεύτερου σετ, με το οποίο διαμόρφωσε το 6-4 και κατέκτησε το τρόπαιο, σε ένα τουρνουά που άνοιξε τη σεζόν των «χωμάτινων» κορτ και οδηγεί ως το Ρολάν Γκαρός τον Μάιο.