Ο Γιγκίτ Μπουλούτ είναι τακτικός καλεσμένος των τουρκικών τηλεοπτικών δικτύων |
Επικαιρότητα

Ο Κουβέλης διαψεύδει τον Μπουλούτ για το βίντεο με τις σημαίες στις βραχονησίδες

Παρά την αλλαγή στάσης από τον τούρκο πρόεδρο, ο περιβόητος σύμβουλός του επιμένει να κρατά τους τόνους στα ύψη, αυτή τη φορά με αφορμή το ζήτημα με τις βραχονησίδες και τις σημαίες. «Δεν υπάρχει βίντεο», διαψεύδει ο αν. υπουργός Αμυνας
Protagon Team

Προκλητικός για άλλη μια φορά,  άγνωστο όμως αν λέει και αλήθειες, εμφανίστηκε ο Γιγκίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δηλώνει ότι τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία και ότι υπάρχουν για αυτό και αποδείξεις τις οποίες έχει και η Αθήνα.

Σε συνέντευξή του σε κρατικό κανάλι, ο Μπουλούτ υποστήριξε ότι τουρκικές δυνάμεις κατέβασαν τις ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα. Πρόκειται, βέβαια, για το περιστατικό και τις σημαίες στον Μικρό Ανθρωποφά, στους Φούρνους.

Και όχι μόνο: οι κομάντο κατέγραψαν την πράξη τους σε βίντεο που στη συνέχεια έστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση.

Οσο για την Ελλάδα και την πιθανότητα πολέμου, ο Μπουλούτ εκφράζει μάλλον τη… μεγαλοθυμία του:

«Το να κάνουμε πόλεμο κατά της Ελλάδας θα ήταν ντροπιαστικό σαν να χτυπά ένας ενήλικος ένα μωρό στην κούνια», λέει εξηγώντας ότι θα ήταν ντροπή με δεδομένη την ισορροπία των δυνάμεων.

Ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ που έφερε στη δημοσιότητα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Μπουλούτ, υποστηρίζει ακόμη ότι ο σύμβουλος κατηγόρησε έλληνες υπουργούς ότι είναι «αντι-ισλαμιστές και αντιτούρκοι».

Ο Μπουλούτ είχε στο παρελθόν απειλήσει ότι η Τουρκία θα σπάσει τα χέρια και τα πόδια όσων Ελλήνων ανέβουν στα Ιμια, ενώ είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα είναι μια μύγα που θέλει να τα βάλει τα βάλει με ένα γίγαντα, την Τουρκία.,

Κουβέλης: «Δεν υπάρχει βίντεο»

Σε απάντηση στις δηλώσεις του Μπουλούτ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί αφαίρεσης των σημαιών και αποστολής στην Αθήνα του σχετικού βίντεο.

Οπως ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, δεν γνωρίζει τις δηλώσεις του Γιγκίτ Μπουλούτ και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει σχετικό βίντεο.