Ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου επί Ντόναλντ Τραμπ, Σον Κόνλεϊ | EPA/Chris Kleponis / POOL
Επικαιρότητα

Ο Μπάιντεν απομάκρυνε τον γιατρό του Τραμπ που τα έβλεπε όλα καλά

Ο Σον Κόνλεϊ ήταν εκείνος που είχε εισηγηθεί τη χορήγηση υδροξυχλωροκίνης στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, παρά το ότι η επιστημονική κοινότητα θεωρούσε ότι δεν είναι φάρμακο αποτελεσματικό για την Covid
Protagon Team

Με απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απομακρύνθηκε από τη θέση του ως επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου ο Σον Κόνλεϊ, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής για την παραπλανητική εικόνα που έδινε για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Οταν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε νοσηλευτεί το περασμένο φθινόπωρο με Covid-19, ο Κόνλεϊ έδινε στους δημοσιογράφους μια συστηματικά καλή εικόνα για τον πρόεδρο. Μεταξύ άλλων αρνείτο να πει αν ο Τραμπ έχει λάβει οξυγόνο.

Ηταν επίσης αυτός που είχε εισηγηθεί τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο για την ελονοσία το οποίο όχι μόνο δεν θεωρείται αποτελεσματικό για την Covid-19, αλλά μπορεί να έχει και επικίνδυνες παρενέργειες. Τον Ιούνιο η FDA, η υπηρεσία που αδειοδοτεί τη χρήση φαρμάκων, αναίρεσε την άδεια έκτακτης χρήσης υδροξυχλωροκίνης για τους ασθενείς με Covid.

Τον Κόνλεϊ αντικαθιστά ο δρ. Κέβιν Ο’Κόνορ, προσωπικός γιατρός του Τζο Μπάιντεν από το 2009 και απόστρατος με τον βαθμό του συνταγματάρχη. Ο αποπεμφθείς θα διδάξει στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ανέφερε το Business Insider.