O Στέφανος Τσιτσιπάς στον πρώτο του αγώνα στο Αμερικανικό Οπεν | Jerry Lai-USA TODAY Sports
Επικαιρότητα

Νίκες για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Αμερικανικό Οπεν

Ο 20χρονος πρωταθλητής επικράτησε σχετικά άνετα του Ισπανού Τόμι Ρομπρέδο, ενώ η Σάκκαρη νίκησε την Αμερικανίδα Ασια Μουχαμάντ. Και οι δύο προκρίθηκαν στη φάση των «64» του US Open
Protagon Team

Με το δεξί ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους στο Αμερικανικό Οπεν (US Open, ένα από τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά του Γκραν Σλαμ) ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Ο 20χρονος τενίστας, φρέσκος από την επιτυχία του στο Καναδικό Οπεν στο Τορόντο, όπου έφθασε ως τον τελικό) αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο του Οπεν της Νέας Υόρκης τον 36χρονο Τόμι Ρομπρέδο.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Ισπανού με 6-3, 7-6(1), 6-4, ύστερα από μια αναμέτρηση που κράτησε 2 ώρες και 33 λεπτά. Ετσι, ο Τσιτσιπάς πήρε το «εισιτήριο» για τους «64», όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος ήταν ο νικητής στον ρωσικό «εμφύλιο» με τον Εβγκένι Ντονσκόι, αφού επικράτησε με 7-5, 6-4, 6-2.

Νίκη και για Σάκκαρη

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά, αντιμετωπίζοντας στον α’ γύρο την Αμερικανίδα Ασια Μουχαμάντ. Η Σάκκαρη πήρε τη νίκη με 6-3, 6-3 και, παράλληλα, το «εισιτήριο» για την φάση των «64». Εκεί η 23χρονη πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει ακόμη μια Αμερικανίδα, τη Σοφία Κένιν, η οποία νίκησε στον α’ γύρο τη συμπατριώτισσά της, Μάντισον Μπρενγκλ, με 6-0, 4-6, 7-6(4).