Επικαιρότητα

ΝΔ: Κύριε Καρτερέ αυτά τα μαρούλια δεν τρώγονται

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση για το περιβόητο SMS του Μαξίμου με νέα επίθεση κατά του προϊσταμένου του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού
Protagon Team

Σκληρή επίθεση στον επικεφαλής του επικοινωνικού επιτελείου του Πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερό, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το διάβημά του στην ΕΣΗΕΑ για την αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου» σχετικά με το SMS του Μαξίμου την επομένη της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρτερός είχε κατηγορήσει ανοικτά την ΝΔ -μέσω ανακοίνωσης του Μαξίμου- ότι βρίσκεται πίσω από το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Υπό τον ειρωνικό τίτλο «Αυτά τα μαρούλια δεν τρώγονται», η Πειραιώς υπογραμμίζει πως ο κ. Καρτερός είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να απευθύνει συστάσεις σε δημοσιογράφους, πόσω μάλλον όταν ίδιος παραβιάζει τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που απαγορεύει την παράλληλη ενασχόληση δημοσιογράφων σε γραφεία Τύπου και εφημερίδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Τα φερέφωνα του Μαξίμου εξακολουθούν να επιτίθενται σε όσους δημοσιογράφους έχουν το… θράσος να ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση και να αποκαλύπτουν τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρτερός, ωστόσο, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους, πόσο μάλλον να ζητεί τις πειθαρχικές διώξεις τους. Όχι μόνον γιατί έχει αποδείξει την “ανεξαρτησία” και το “κύρος” του από την εποχή που καλούσε τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ. Αλλά και γιατί έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ο ίδιος την εξευτελίζει καθημερινά αρθρογραφώντας στην Αυγή. Και επειδή είναι πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους, ας διαβάσει το άρθρο 5 των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ρητά απαγορεύεται σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε Γραφεία Τύπου, να αρθρογραφούν σε οποιαδήποτε εφημερίδα. Ακόμη και στην Αυγή…».