Μόσχα: Χάος στα αεροδρόμια από μαζική ουκρανική επίθεση με drones
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας ψάχνουν τις πτήσεις τους στον πίνακα ανακοινώσεων | EPA/YURI KOCHETKOV
Επικαιρότητα

Μόσχα: Χάος στα αεροδρόμια από μαζική ουκρανική επίθεση με drones

Για δεύτερη συνεχή νύχτα, οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της ρωσικής πρωτεύουσας και οι ρωσικές Αρχές ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις
Protagon Team

Μεγάλη ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα προκάλεσε χάος τη Δευτέρα σε μεγάλα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μόσχα, με χιλιάδες επιβάτες να περιμένουν στις ουρές ή να κοιμούνται στο πάτωμα μετά την ακύρωση ή την καθυστέρηση πτήσεων.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν από ρωσικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ανθρώπους να κοιμούνται στο πάτωμα στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ρωσίας, ανάμεσα σε μεγάλες ουρές.

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 117 drones στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων 30 πάνω από την περιφέρεια της Μόσχας, ενώ την προηγούμενη μέρα είχαν καταρρίψει 172 drones, συμπεριλαμβανομένων και πάλι 30 πάνω από την περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η Rosaviatsiya, η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας, επέβαλε για σύντομο χρονικό διάστημα περιορισμούς στις πτήσεις στη διάρκεια της νύχτας στα βασικά αεροδρόμια της Μόσχας –Σερεμέτιεβο, Βνούκοβο, Ντομοντέντοβο και Ζουκόφσκι.

Μερικές χιλιάδες άνθρωποι είχαν αποκλειστεί στη Ρωσική Απω Ανατολή λόγω των ακυρώσεων πτήσεων στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, ενώ οι αρμόδιες αρχές πρόσθεσαν επιπλέον δρομολόγια τρένων για την επιστροφή επιβατών στη Μόσχα από την Αγία Πετρούπολη στη βόρεια Ρωσία, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πληθυσμός της Μόσχας και της γύρω περιοχής της ανέρχεται σε τουλάχιστον 21,5 εκατομμύρια.

Exit mobile version