Ο Πρωθυπουργός παραχωρώντας συνέντευξη στο CNN από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στο CNN: Ποιος θα μιλούσε για 30ετές ομόλογο πριν από δύο χρόνια;

Σε 48 ώρες οι ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Τζούλια Τσάτερλι
Protagon Team

Πριν από δύο χρόνια κανείς δεν θα διανοείτο να μιλήσει για 30ετές ομόλογο, σήμερα όμως η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές, αφήνοντας οριστικά πίσω την κρίση.

Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός μέσα από τη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο Τζούλια Τσάτερλι, την Τετάρτη, αναφερόμενος στην άκρως επιτυχημένη έκδοση του 30ετούς ομολόγου -την πρώτη από το 2008-  δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητα της χώρας να υποδεχθεί με ασφάλεια τους τουρίστες την καλοκαιρινή περίοδο.

«Θα ανοίξουμε για το καλοκαίρι για τους τουρίστες να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι (…) εξαρτόμαστε πολύ από τον τουρισμό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του. «Περιμένουμε μία καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι  και έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για να έχουν όλοι μια καλή εμπειρία στη χώρα μας», διαβεβαίωσε αναφερόμενος και στη δρομολόγηση της εφαρμογής  του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού για τις μετακινήσεις στην ΕΕ.

Η Ελλάδα, όμως, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πιστοποιητικό για τα ταξίδια και εκτός ΕΕ, όπως για παράδειγμα με το Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε τέλος ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των περιορισμών λόγω κορονοϊού το επόμενο 48ωρο. Το τρίτο κύμα της πανδημίας θα αρχίσει να επιπεδώνεται τις επόμενες ημέρες, εκτίμησε και πλέον «πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».