Στην ανοδική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και στις 400 και πλέον νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία στάθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

«Mικρό το διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση με Ομικρον, γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις»

«Η κοινωνία αντέχει να μετατρέψουμε τον κορονοϊό σε ένα συνάχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Βασιλακόπουλος. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους εστίασης, αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. «Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή»
Protagon Team

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 27.490 νέα κρούσματα κορονοϊού τη Δευτέρα, ημέρα που συνήθως τα περιστατικά μολύνσεων είναι λίγα και 73 θανάτους συμπολιτών μας από την Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο!  Τα νέα κρούσματα προέκυψαν από 113.940 τεστ που έγιναν σε όλη τη χώρα, με τη θετικότητα να διαμορφώνεται στο 24,13%!

Οπως επισημαίνουν ειδικοί, η αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της Ομικρον 2, δεν έχει δώσει περισσότερες διασωληνώσεις προς το παρόν. Ωστόσο ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ δεν μειώνεται με τον ρυθμό που είχε παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που (πρέπει να) είναι στοιχείο προβληματισμού. Και σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων είναι τρομακτικός.

Στην ανοδική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και στις 400 και πλέον νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία στάθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η Ομικρον εξήγησε αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις. Ωστόσο, επέμεινε, τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2, ενώ 4-6 μήνες μετά την τρίτη δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει. «Πραγματικά προστατευμένος είναι αυτός που έχει κάνει τρεις δόσεις», υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Η κοινωνία αντέχει να μετατρέψουμε τον κορονοϊό σε ένα συνάχι», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε κάθε περίπτωση όμως, αν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους εστίασης, αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. «Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή».

Οσον αφορά στο εμβόλιο, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την τέταρτη δόση.