O Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΪ. | SKAI/WebTV
Επικαιρότητα

Μεϊμαράκης: Χυδαίος ο Πολάκης – έξυπνη η κίνηση του Μητσοτάκη

Προσβεβλημένος ως Κρητικός από τη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παράλληλα εκτίμησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκλώβισε τον Πρωθυπουργός
Protagon Team

Ως χυδαίο πολιτικό που έκανε μια δήλωση (για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο) που θα κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τον Παύλο Πολάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος μάλιστα, στην τηλεοπτική παρουσία του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Μ. Τετάρτης, ανέλυσε το πολιτικό σκηνικό που προέκυψε μετά το θέμα Πολάκη, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κίνησή του να προαναγγείλει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Ηταν έξυπνη κοινοβουλευτική κίνηση του Μητσοτάκη η πρόταση μομφής. Εφόσον δεν τον απέπεμψε (ο Τσίπρας τον Πολάκη) και έγινε η πρόταση μομφής, δεν μπορεί να τον αποπέμψει, θα τον στηρίξει μέχρι το τέλος. Η κίνηση Μητσοτάκη τον αναγκάζει τον Τσίπρα. Διότι αν τον διώξει τώρα σημαίνει ότι μας κάνει χάρη. Αποκλείεται να την κάνει, διότι είναι πολύ εγωιστής», είπε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και εκτίμησε ότι η κίνηση κοινοβουλευτικά πέτυχε τον στόχο της και θα πάμε στις εκλογές με ταυτισμένο τον Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Πολάκη.

«Η κίνηση Μητσοτάκη τον εγκλώβισε τον Τσίπρα. Θα πάμε τώρα στις εκλογές με σύμβολο τη χυδαία επίθεση στους ΑμεΑ που έκανε ο Πολάκης», προσέθεσε.

Και παρατήρησε ότι έχουμε υπερεκτιμήσει την κοινοβουλευτική παρουσία του κ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι αν η δήλωση του Νίκου Φίλη κατά του κ. Πολάκη (εδώ) είχε γίνει πριν την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη, κατά την οποία ανήγγειλε την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας, θα είχε αποσυμπιέσει την ένταση αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβαν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε προσβεβλημένος ως Κρητικός από τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη.

«Ως Κρητικός αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν άκουσα τον Τσίπρα να λέει χθες “είναι Κρητικός, είναι Σφακιανός, είναι αψύς”. Είμαστε μεν αψείς αλλά είμαστε πολύ πολιτισμένοι. Εκτιμούμε πάρα πολύ τους συνομιλητές μας. Κανείς (στην Κρήτη) δεν ταυτίζεται με τον Πολάκη».

Στην παρατήρηση του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, των δημοσιογράφων της εκπομπής «Σήμερα», ότι ο εκλεγμένος στα Χανιά κ. Πολάκης έχει ακροατήριο, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Οταν είσαι χυδαίος έχεις ένα ακροατήριο χυδαίο».