Ο Τστσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ | REUTERS/Morgan Sette
Επικαιρότητα

Με άνεση στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οpen ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο έλληνας πρωταθλητής νίκησε με 3-0 σετ τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ στα προημιτελικά του Οpen της Μελβούρνης και τώρα απέχει έναν αγώνα από τον δεύτερο τελικό σε τουρνουά Γκραν Σλαμ στην καριέρα του
Protagon Team

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οpen, με εμφατικό μάλιστα τρόπο, με μια νίκη με 3-0 σετ, επί του Γιάνικ Σίνερ, πήρε την Τετάρτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος έλληνας τενίστας χρειάστηκε μόλις 126 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του 2οχρονου Ιταλού που βρίσκεται στο Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Επικράτησε με 6-3, 6-4, 6-2 και την Παρασκευή (28/1) θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τελικό του τουρνουά, τον δεύτερο σε Γκραν Σλαμ στην καριέρα του, μετά την παρουσία του στο Ρολάν Γκαρός πέρυσι την άνοιξη.

Στον ημιτελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του προημιτελικού ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, με τον τελευταίο να είναι η προτίμηση του έλληνα πρωταθλητή, καθώς τον έχει νικήσει πέντε συνεχόμενες φορές —στον αντίποδα, ο Ρώσος είναι ο «κακός δαίμονας» του Τσιτσιπά.

Ο 23χρονος έλληνας τενίστας έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στα ημιτελικά του Australian Open, το 2021 και το 2019.