Γάλλοι αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης | Reuters
Επικαιρότητα

Λιόν: Ελεύθερος ο ύποπτος για τον πυροβολισμό κατά του έλληνα ιερέα

Η εισαγγελία έκρινε ότι κανένα στοιχείο δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του στην υπόθεση, ενώ μάλιστα ο άνδρας κρίθηκε ότι θα πρέπει να τύχει ψυχιατρικής φροντίδας
Protagon Team

Ο άνδρας που είχε συλληφθεί το Σάββατο ως ύποπτος για την επίθεση εναντίον του ελληνορθόδοξου ιερέα Νικόλα Κακαβελάκη, στη Λιόν, αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Κυριακής, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

«Κανένα στοιχείο» δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του στην υπόθεση, εξήγησε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί την παράταση της κράτησής του. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο ύποπτος, ένας άστεγος άνδρας, συνελήφθη λίγο μετά τα πυρά που δέχτηκε ο  ιερέας, σε άλλη συνοικία της Λιόν. Επάνω του, ωστόσο, δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

Ο ιερέας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Κακαβελάκης, πατέρας δύο παιδιών, πυροβολήθηκε καθώς έκλεινε τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο 7ο Διαμέρισμα της πόλης. Οπως μετέδωσε το κανάλι BFMTV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο δράστης ήταν μόνος του. Πλησίασε τον ιερέα την ώρα που έκλεινε την εκκλησία στην οδό Σεν Λαζάρ και τον πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο.