Στο μητρώο θα καταγράφονται όλοι οι πολίτες που ζουν στην Ελλάδα και έχουν διαγνωστεί με Covid-19 | Intime
Επικαιρότητα

Ξεκινά η λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Ασθενών με Κορονοϊό

Οχι μόνο καταγραφή, αλλά και συνταγογράφηση και παρακολούθηση των ασθενών μέσω συστήματος τηλεϊατρικής θα παρέχει το νέο σύστημα καταγραφής του κορονοϊού στη χώρα μας
Protagon Team

Σε λίγες ημέρες τίθεται σε λειτουργία το μητρώο περιστατικών με κορονοϊό, από όπου και θα παρακολουθούνται τα περιστατικά μέσω συστήματος τηλεϊατρικής, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, θα δίνεται και η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων που σήμερα χορηγούνται μόνο μέσα στο νοσοκομείο και όπως ανακοινώθηκε χθες, θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος έγκρισής τους για ασθενείς που βρίσκονται στο σπίτι. Αυτό θα γίνει μέσα από το μητρώο.

Στόχοι του μητρώου θα είναι

Κάθε δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας, σε όλη την επικράτεια και κάθε γιατρός είτε στο δημόσιο σύστημα υγείας είτε στο ιδιωτικό υποχρεούται να ενημερώνει αμελλητί το μητρώο και τον ΕΟΔΥ, και μόνο στην περίπτωση που η καταγραφή μέσω του μητρώου δεν καθίσταται εφικτή, ενημερώνει με κάθε άλλο πρόσφορο διαθέσιμο μέσο.

Κάθε παράλειψη θα επιφέρει διοικητική ποινή προσωρινής αναστολής της άδειας λειτουργίας νομικού προσώπου ιδιωτικού φορέα υπηρεσιών υγείας για χρονικό διάστημα έως έξι μηνών και, σε περίπτωση υποτροπής, έως οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

Την επεξεργασία για τη σύσταση και λειτουργία του συστήματος αρχειοθέτησης του Εθνικού Μητρώου Ασθενών από τον κορωνοϊό COVID-19 αναλαμβάνει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).