160
Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ΜΜΕ το απόγευμα της Δευτέρας | ΕΡΤ/Web TV

Τσιόδρας: Συγκεκριμένη πλέον η θεραπεία σε σπίτι και νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 18:25
Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ΜΜΕ το απόγευμα της Δευτέρας
|ΕΡΤ/Web TV

Τσιόδρας: Συγκεκριμένη πλέον η θεραπεία σε σπίτι και νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 18:25

Σε ένα συγκεκριμένο σχήμα (συνδυασμό) φαρμάκων κατέληξε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ). Τα ίδια φάρμακα θα λαμβάνουν πλέον όσοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και όσοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι.

Μάλιστα, για να πάρει κάποιος τα φάρμακα κατ’ οίκον, θα πρέπει να συμπληρώσει και να υπογράψει ειδική ηλεκτρονική φόρμα, η οποία θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, οι εμπειρογνώμονες επέλεξαν το κοκτέιλ φαρμάκων για να χορηγείται σε άτομα με αυστηρά συγκεκριμένες ενδείξεις. «Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν είναι για όλους, αλλά για όσους εμπίπτουν σε ειδικά κριτήρια» είπε, χωρίς όμως να τα αναφέρει.

Η επιλογή αυτή έγινε προκειμένου να αποσυμφορηθεί και το σύστημα υγείας, εφόσον οι ασθενείς που νοσούν μπορούν να παραμείνουν και στο σπίτι.

«Οι δοκιμές συνεχίζονται καθώς είναι δύσκολο να ξεκαθαριστεί σε ένα σχήμα δύο ή τριών φαρμάκων ποια ακριβώς είναι η πιο κατάλληλη δοσολογία», είπε ο κ. Τσιόδρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάζουν συχνά οι δοσολογίες ή ο συνδυασμός δραστικών ουσιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...