Ο ποταμός στον οποίο χάθηκε το αυτοκίνητο | cretalive.gr
Επικαιρότητα

Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τέσσερις αγνοούμενους

Μόνο ένα εξάρτημα από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας έχει εντοπιστεί
Protagon Team

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζονται εντατικά τη Δευτέρα οι έρευνες για τα τέσσερα άτομα που χάθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής καθώς το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου, στα νότια του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μία γυναίκα 30 ετών, ο 29χρονος σύζυγός της, η 21χρονη αδελφή της και η 58χρονη μητέρα της, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Και οι τέσσερις επέστρεφαν από κοινωνική εκδήλωση. Αντί το αυτοκίνητο να ακολουθήσει πορεία ανατολικά προς το δρόμο Μοίρες – Πόμπια, ακολούθησε πορεία προς τον δρόμο Μοίρες – Τυμπάκι, ο οποίος περνά από τον Γεροπόταμο.

Οι επιβαίνοντες στο ΙΧ δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, αφού είχαν μεταβεί εκεί από τον Αγιο Νικόλαο (το ζευγάρι) και τις Αρχάνες (η μητέρα με τη μικρή της κόρη).

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε γύρω στις 01:00 από ένα σύντομο αγωνιώδες τηλεφώνημα μιας γυναίκας που πρόλαβε να πει μόνο «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» πριν κοπεί η σύνδεση.

Χθες Κυριακή το ελικόπτερο της αεροπορίας και το drone της Πυροσβεστικής, που ερεύνησαν από αέρος την ευρύτερη περιοχή, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα.

(cretapost.gr)

Μετά το μεσημέρι εντοπίστηκε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου (γρύλος και εργαλεία για την αλλαγή ελαστικών) το οποίο διαπιστώθηκε ότι ανήκει στο αυτοκίνητο των τεσσάρων.

Σήμερα, όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ, τα νερά του ποταμού είναι σε χαμηλότερη στάθμη, ενώ έχουν φτάσει στο σημείο γερανοί και άλλα μηχανήματα.