Ενα στιγμιότυπο από τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνιας | .

20.000 λεσβίες κάτω από τον… ήλιο

Ενα φεστιβάλ στην άλλη άκρη του πλανήτη προσελκύει και φιλοξενεί για πέντε ημέρες δεκάδες χιλιάδες ομοφυλόφιλες γυναίκες. Και τα όσα συμβαίνουν θυμίζουν κινηματογραφική παραγωγή του Χόλιγουντ, το οποίο δεν απέχει και πολύ από τo Παλμ Σπρινγκς
Protagon Team


Οσον αφορά τα ρούχα; Ε, μην έχετε αμφιβολίες. Είναι απειροελάχιστα. «Κάνω αρκετά συχνά γυμνισμό», λέει η 24χρονη Σαρλότ και περιγράφει πως είναι πολύ σύνηθες να ανοίγουν πόρτες του ξενοδοχείου και να σε προσκαλούν καλλίγραμμα κορίτσια στα δωμάτιά τους.

Στα 26 χρόνια που πραγματοποιείται το φεστιβάλ, υπάρχουν ιστορίες και ιστορίες να διηγηθεί κανείς. Η Ντέμπι το παρακολουθεί από την πρώτη ημέρα του, δεν έχει χάσει ούτε μία χρονιά. Χαρακτηριστικά θυμάται και περιγράφει το περιστατικό κατά το οποίο σχεδόν το μισό νερό από τη μεγάλη πισίνα του Χίλτον είχε εξαφανιστεί. «Ηταν τόσος ο κόσμος, τόσες πολλές οι βουτιές, που το μισό νερό είχε βγει από την πισίνα. Μας έφτανε σχεδόν μέχρι το γόνατο, αλλά καμία από εμάς δεν νοιαζόταν. Ημασταν τόσο μεθυσμένες που δεν καταλαβαίναμε τίποτα», αναφέρει και προσθέτει ακόμη πιο λεπτομερείς περιγραφές: «Θυμάμαι το επόμενο πρωί. Ολες οι πισίνες ήταν γεμάτες ψεύτικες βλεφαρίδες, γεμάτες τρέσες μαλλιών και γεμάτες μαύρες ταινίες, τις οποίες πολλές από εμάς φορούσαμε στις θηλές μας».

Η gay περιοχή της Καλιφόρνιας

Το Παλμ Σπρινγκς είναι κάτι σαν το Σαν Φρανσίσκο. Μια ανοιχτή στη διαφορετικότητα περιοχή, μία πόλη γεμάτη ομοφυλόφιλους. Υπολογίζεται πως σχεδόν ο μισός κόσμος που κατοικεί εκεί έλκεται σεξουαλικά από άτομα του ίδιου φύλου και θεωρείται η πιο… gay πόλη του κόσμου. Μάλιστα, μόλις πρόσφατα ήταν που ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αγόρασε σπίτι στην πόλη, στην οποία στο παρελθόν έχουν μείνει άλλοι μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ, όπως η Μαρλέν Ντίτριχ και η Γκρέτα Γκάρμπο.

Και όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, φέρνουν έσοδα. Πολλά έσοδα. «Το φεστιβάλ δίνει ακόμη περισσότερη ζωή στην πόλη μας, φέρνει λεφτά στους επιχειρηματίες και αποτελεί ατραξιόν για όλους μας», αναφέρει ο δήμαρχος της περιοχής. Είναι κι αυτός ομοφυλόφιλος. Ο Ρομπ Μουν φωτογραφίζεται μπροστά από τα stands των χορηγών. Και δεν είναι λίγοι. Bacardi, Bud, Smirnoff, Barefoot Wines είναι μόνο μερικές από τις μεγάλες φίρμες που δίνουν τα ποτά τους (και το logo τους) προς τέρψη των φωτογραφικών φακών και των συμμετεχόντων.

Οχι κι άσχημο τουριστικό μάρκετινγκ, έτσι;