O Σωτήρης Τσιόδρας κατά τις ανακοινώσεις του το απόγευμα της Πέμπτης | Protagon
Επικαιρότητα

Κλείνουν κέντρα διασκέδασης, σινεμά και γυμναστήρια

Νέα μέτρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Στα 117 ανήλθαν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα
Protagon Team

Μια νέα δέσμη μέτρων στην προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό είπε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας έφτασαν τα 117. Τριάντα τέσσερα νοσηλεύονται, τρία εκ των οποίων σε ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι 10 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι «ορφανά» χωρίς δηλαδή να έχει «ιχνηλατηθεί» η προέλευσή τους. Δύο από τα κρούσματα, η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που υπήρξε το Νο1 στη χώρα μας καθώς και το παιδί της, πήραν εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ νωρίτερα το μεσημέρι.

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας απηύθυνε σύσταση προς όσους ασθενούν να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία αν εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα. Ο λόγος είναι για να μην επιβαρυνθεί το ήδη επιβαρυμένο νοσηλευτικό σύστημα αλλά και να μην μεταδοθεί ο ιός σε άτομα των λεγόμενων ευπαθών ομάδων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι κλείνουν για τις επόμενες 15 ημέρες κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια και παιδότοποι.