Η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου στον ΣΚΑΪ | ΣΚΑΙ/WebTV
Επικαιρότητα

Κεραμέως: Υπήρξαν αστοχίες με τις μάσκες, αλλά «να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα»

Η υπουργός Παιδείας παρέπεμψε για το φιάσκο στις εξηγήσεις που δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, ενώ σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ θα αποστείλει μάσκες μιας χρήσης στα σχολεία όπου διανεμήθηκε η λάθος παρτίδα
Protagon Team

Υπήρξαν αστοχίες και ετοιμάστηκαν νέες προδιαγραφές για να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή των μασκών. Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο φιάσκο (εδώ) με τη διανομή μασκών σε λάθος διαστάσεις σε μαθητές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», η κυρία Κεραμέως δήλωσε αναρμόδια –καθώς το θέμα χειρίστηκε το υπουργείο Υγείας και το διεκπεραίωσε η ΚΕΔΕ– και ανέφερε ότι δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, ενώ σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μη μείνουν σχολεία χωρίς μάσκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, δρομολογείται η χορήγηση μασκών μιας χρήσης στους μαθητές που έλαβαν μάσκες μεγάλων διαστάσεων. Οπως είπε, όλοι οι αρμόδιοι φορείς καταβάλλουν κάθε προσπάθεια.

Η κυρία Κεραμέως επέμεινε πάντως ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε τόσο στο θέμα των ακατάλληλων μασκών και ζήτησε να δούμε τη «μεγάλη εικόνα», η οποία, όπως είπε, είναι ότι η πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας εφάρμοσε υποδειγματικά τα μέτρα. Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή της για την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων και επανέλαβε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα σχολεία.

Ως προς το περιστατικό ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού από γονέα στα Χανιά, υπογράμμισε ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες.