Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προωθεί νέες αλλαγές | IntimeNews
Επικαιρότητα

Κεραμέως: Τέλος στις κληρώσεις – Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία

Οι αλλαγές αφορούν τις τάξεις του Δημοτικού όπου ο τέως υπουργός Κώστας Γαβρόγλου είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων με κλήρωση
Protagon Team

«Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», ανέφερε σε δήλωσή της το μεσημέρι της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η κυρία Κεραμέως σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, δήλωσε ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους. Να διευκρινιστεί ότι ο τέως υπουργός Κώστας Γαβρόγλου είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση. Επομένως, η εξαγγελία της υπουργού αφορά στο Δημοτικό αφού στο Γυμνάσιο και το Λύκειο η επιλογή γίνεται με βάση την επίδοση των μαθητών.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σε βάθος χρόνου θα γίνουν αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στόχος της είναι η σχολική Iστορία «να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα» αλλά «να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση».

Παράλληλα, επισήμανε ότι ως προς το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας δεν θα ισχύσουν αλλαγές φέτος, ενώ οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

Τέλος, δεν διευκρίνισε αν η κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών θα συμπεριληφθεί στο προσεχές σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποδηλώνοντας ότι μάλλον θα καθυστερήσει η εφαρμογή της.