Πολυκατοικίες στον Πειραιά | ΙΝΤΙΜΕ NEWS
Επικαιρότητα

Κατατέθηκε στη Βουλή η νέα ρύθμιση για την Α’ κατοικία

Εντάσσονται πρώτες κατοικίες αντικειμενικής αξίας έως 175.000 ευρώ όταν συνδέονται με επιχειρηματικά δάνεια και πρώτες κατοικίες αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια
Protagon Team

Το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή η νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας με τη μορφή  τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε το iefimerida, οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα απέβη άκαρπο το EuroWorking Group σχετικά με το θέμα, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος, αναφορικά με την προστασία πρώτης κατοικίας και το πλαίσιο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη.

Το Eurogroup συνεδριάζει στις 5 Απριλίου ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, την 1η Απριλίου, θα έρθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενστάσεις των Θεσμών και οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ήταν και ο λόγος που το Eurogroup «πάγωσε» την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στην προηγούμενη συνεδρίασή του.

Πρόκειται για μέρος των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα και πλέον το ζήτημα παραπέμπεται στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, που θα γίνει στις 5 Απριλίου.